Vakuudettoman ja vakuudellisen lainan erot

Mikä on vakuudeton laina

Useimmat kulutusluotot ovat vakuudetonta lainaa, mikä tarkoittaa, että kuluttajan ei tarvitse asettaa mitään vakuuksia, kuten autoa tai taloa, saadakseen lainaa. Kuluttaja periaatteessa lupaa maksaa lainan takaisin tulevilla tuloillaan.

Vakuudeton laina voi olla joko uusiutuva luotto, kuten luottokortti, tai muu kuin uusiutuva laina, kuten henkilökohtainen laina.

Miten vakuudeton laina toimii?

Vakuudeton laina on lainatyyppi, jolla ei ole vakuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos et maksa lainaa, lainanantaja ei voi takavarikoida omaisuuttasi saadakseen tappionsa takaisin. Sen sijaan hänen on turvauduttava muihin menetelmiin, kuten palkkojen ulosmittaukseen, saadakseen rahansa takaisin.

Vakuudettomia lainoja on yleensä vaikeampi saada kuin vakuudellisia lainoja, koska ne aiheuttavat suuremman riskin lainanantajalle.

Tämän seurauksena vakuudettomien lainojen korot ovat yleensä korkeammat kuin vakuudellisten lainojen korot. Jos sinulla on kuitenkin hyvät luottotiedot ja voit osoittaa kykeneväsi maksamaan lainan takaisin, saatat saada vakuudetonta lainaa kilpailukykyisellä korolla.

Vakuudettomien lainojen edut

Yksi vakuudettomien lainojen hyvistä puolista on se, että niitä voidaan käyttää lähes mihin tahansa – velkojen vakauttamisesta kodin parannusprojektin rahoittamiseen. Ja koska vakuudettomien lainojen vakuutena ei ole vakuutta, niitä on yleensä helpompi saada kuin vakuudellisia lainoja.

Vakuudettomien lainojen etuna on myös se, että niiden korko on yleensä alhaisempi kuin luottokorttien. Jos sinulla on korkeakorkoisia luottokorttivelkoja, edullisempi laina voi olla järkevä tapa säästää korkoja ja päästä veloista nopeammin eroon.

Lopuksi vakuudettomat lainat voivat antaa sinulle mahdollisuuden valita omat takaisinmaksuehtosi joustavasti.

Vakuudettomien lainojen haitat

Vakuudettomat lainat voivat olla hyvä tapa saada tarvitsemaasi taloudellista apua. On kuitenkin myös joitakin mahdollisia haittoja, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen lainan ottamista.

Yksi vakuudettomien lainojen suurimmista vaaroista on se, että ne voivat vaarantaa taloutesi. Lisäksi vakuudettomiin lainoihin liittyy usein korkea korko, mikä voi tehdä niiden takaisinmaksusta kallista.

Lisäksi vakuudettomien lainojen takaisinmaksuajat voivat olla lyhyempiä kuin muuntyyppisten lainojen, mikä voi vaikeuttaa lainan maksamista takaisin ajoissa. Ennen kuin otat vakuudettoman lainan, muista punnita seuraavat seikat :

  • Kuinka paljon sinulla on varaa lainata?
  • Mitkä ovat korot ja maksut?
  • Mikä on takaisinmaksuaika?
  • Pystytkö maksamaan maksut ajallaan?

Jos harkitset vakuudetonta lainaa, vertaile useiden lainanantajien tarjouksia saadaksesi parhaat ehdot.

Mikä on vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina on laina, jonka vakuutena on omaisuuserä, kuten auto tai talo. Jos lainanottaja laiminlyö lainanmaksun, lainanantaja voi takavarikoida omaisuuden saadakseen tappionsa takaisin. Vakuudellisia lainoja on yleensä helpompi saada kuin vakuudettomia lainoja, koska omaisuus toimii vakuutena.

Lainanottajien tulisi harkita tarkkaan, onko heillä varaa maksaa vakuudellisen lainan kuukausimaksuja, ennen kuin he allekirjoittavat lainan.

Miten vakuudellinen laina toimii?

Vakuudellinen toimii siten, että lainanmyöntäjä pyytää lainanhakijalta lainalle vakuuden.

Tämä tarkoittaa, että jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi takavarikoida vakuuden saadakseen tappionsa takaisin.

Vakuudellisten lainojen korot ovat usein alhaisemmat kuin vakuudettomien lainojen, joten ne ovat suosittu valinta säästöjä etsiville lainanottajille.

Lisäksi niitä voi olla helpompi saada kuin vakuudettomia lainoja, koska vakuus voi toimia lainanantajan turvaverkkona.

Ennen vakuudellisen lainan ottamista on tärkeää ottaa huomioon vakuudeksi käytettävän omaisuuden arvo. Jos lainan takaisinmaksu aiheuttaisi lainanottajalle riskin menettää kotinsa tai autonsa, lainan takaisinmaksu ei välttämättä ole sen arvoista

Vakuudellisten lainojen edut

Vakuudellisilla lainoilla on useita etuja, jotka voivat tehdä niistä loistavan valinnan lainanottajille. Ensinnäkin, koska lainan vakuutena on vakuus, lainanantajat ovat yleensä valmiita tarjoamaan alhaisempia korkoja. Tämä voi säästää rahaa laina-aikana.

Toiseksi vakuudellisia lainoja on yleensä saatavilla suurempia summia kuin vakuudettomia lainoja, joten ne ovat hyvä valinta suuriin menoihin. Lisäksi vakuudellisiin lainoihin liittyvät pidemmät takaisinmaksuajat voivat tehdä kuukausittaisista maksuista helpommin hallittavia.

Kun harkitset rahoitusvaihtoehtojasi, muista pitää vakuudellisten lainojen edut mielessä.

Vakuudellisten lainojen haitat

Vakuudellisiin lainoihin liittyy muutamia mahdollisia haittoja, jotka lainanottajien on syytä tiedostaa ennen kuin he allekirjoittavat sopimuksen.

Ensinnäkin, jos lainanottaja laiminlyö maksujaan, lainanantajalla on oikeus takavarikoida vakuutena käytetty omaisuus. Tämä voi johtaa siihen, että lainanottaja menettää kotinsa tai autonsa, mikä olisi tietenkin pahin mahdollinen skenaario.

Toiseksi vakuudellisilla lainoilla on yleensä korkeampi korko kuin vakuudettomilla lainoilla, joten lainanottajat maksavat ajan mittaan enemmän korkoa. Lainanottajien on myös syytä olla tietoisia siitä, että he vaarantavat omaisuutensa ottamalla vakuudellisen lainan, joten heidän on syytä tehdä niin vain, jos he luottavat kykyynsä maksaa maksut.

Näistä mahdollisista haittapuolista huolimatta vakuudelliset lainat voivat silti olla hyvä joka etsii alhaisempaa korkoa ja pidempää takaisinmaksuaikaa.

Yhteenveto

Kun harkitset lainan ottamista, on tärkeää ymmärtää vakuudettomien ja vakuudellisten lainojen ero.

Vakuudettomien lainojen vakuutena ei ole vakuutta, kun taas vakuudellisten lainojen vakuutena on. Tämä tarkoittaa sitä, että jos et maksa vakuudetonta lainaa, lainanantaja ei voi takavarikoida omaisuuttasi.

Vakuudettomien lainojen korot ovat kuitenkin yleensä korkeammat kuin vakuudellisten lainojen. Ennen kuin otat lainaa, tutki molemmat vaihtoehdot huolellisesti, jotta voit päättää, kumpi on sinulle paras vaihtoehto.