Mainosteippaukset

Teippauksia voidaan tehdä melkeinpä mihin vain ja moniin tilanteisiin. Näihin tilanteisiin on olemassa omat erikoisteippinsä, jotka helpottavat asennusta ja parantavat tarttuvuutta. Teippivalikoimasta löytyy erilaisia pintoja mm. kiiltävä, matta, kimalle ja monia eri kuviojäljitelmiä.  Yleisimpiä käyttökohteita ovat liiketilojen ikkunat, ajoneuvot, mainoskyltit ja pienemmät etikettitarrat. Käytämme vain laadukkaiden valmistajien teippejä. Myös tulostettavia teippejä on monta erilaista laatua.

Teippauksiin toteutamme suunnittelun myös niin haluttaessa sekä teemme asiakkaan logosta tulostuskelpoisen (ei kuulu hintaan).

Mainosteippaus on tekniikka, jossa ajoneuvoihin, ikkunoihin, seiniin tai muihin pintoihin kiinnitetään erityisillä teipeillä mainoksia tai logoja. Usein mainosteippauksessa käytetään erityisesti suunniteltuja, kestäviä ja värikkäitä teippejä, jotka kiinnittävät ohikulkijoiden huomion. Teippauksen etuna on sen suhteellinen edullisuus verrattuna esimerkiksi maalaustöihin ja se, että se on helppo poistaa tarvittaessa.

Mainosteippaus on erityisen suosittu liikkuville mainospinnoille, kuten autoille, busseille ja rekkoille. Näin yrityksen brändi tai mainos saa näkyvyyttä laajemmin, koska ajoneuvo liikkuu eri paikoissa. Tämä on tehokas tapa markkinoida, erityisesti jos ajoneuvo liikkuu paljon ihmisten näkökentässä.

Erilaisia teippausmateriaaleja

Teippausmateriaalien laatu ja tyyppi voivat vaihdella paljonkin. Yleisesti käytetään esimerkiksi PVC-pohjaisia teippejä, jotka ovat kestäviä ja säänkestäviä. Myös heijastavia ja itsevalaisevia teippejä on saatavilla, mikä lisää näkyvyyttä erityisesti pimeällä.

Erilaiset pinnoitteet, kuten UV-suoja tai likaa hylkivä kerros, voivat lisätä teippauksen kestävyyttä ja ulkonäköä. Valittavissa on myös monia erilaisia viimeistelyjä, kuten kiiltävä tai matta, joka voi vaikuttaa siihen, kuinka hyvin mainos erottuu.

Designin merkitys

Teippauksen design on erittäin tärkeä osa kokonaisuutta. Hyvin suunniteltu teippaus kiinnittää huomion ja välittää yrityksen viestin tehokkaasti. Toisaalta huonosti suunniteltu tai toteutettu teippaus voi jättää negatiivisen vaikutelman.

On suositeltavaa käyttää ammattilaista designin suunnittelussa, jotta saavutetaan paras mahdollinen lopputulos. Värien, muotojen ja typografian tulee sopia yhteen ja olla linjassa yrityksen brändi-identiteetin kanssa.

Mainosteippauksen hinta

Mainosteippauksen hinta vaihtelee monen tekijän mukaan: teippausmateriaalin laatu, pinnan koko ja muoto, sekä designin monimutkaisuus. Yksinkertaiset teippaukset voivat maksaa vain muutamia satoja euroja, kun taas monimutkaisemmat ja laajemmat projektit voivat maksaa tuhansia.

Teippauksen kestoikä ja huolto

Hyvälaatuiset teippaukset voivat kestää useita vuosia, mutta edellyttävät säännöllistä puhdistusta ja huoltoa. Lika ja epäpuhtaudet voivat heikentää teipin kiinnittymistä ja ulkonäköä.

Asennusprosessi

Mainosteippauksen asentaminen vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa. Pinta, johon teippaus asennetaan, tulee puhdistaa huolellisesti ennen asennusta. Teippaus asennetaan yleensä käyttäen lämpöä, jotta se tarttuu paremmin ja jälki on siistimpää.

Jos teippaus on suuri tai monimutkainen, asennukseen saattaa kulua useita päiviä. Joissakin tapauksissa ajoneuvo voi olla poissa liikenteestä asennuksen ajan, joten tämä on hyvä ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa.