Autoteippaukset

Autoteippaus voi yksinkertaisimmillaan olla yrityksen nimen teippaus värillisellä teipillä auton kylkeen tai nimen ja puhelinnumeron yhdistelmä. Varsin normaali on myös edellisten yhdistelmä esimerkiksi logokuvion kanssa.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan teille näkyvät ja toimivat teippaukset liikenteeseen.


AUTOTEIPPAUSHINNASTO 2023

Teippaushinnasto on alv 0%

Jokainen autoteippaushinta sisältää: teipit sekä työn. Hinta ei sisällä mahdollisia matkakuluja eikä mahdollisesti tarvittavaa auton pesua.

Autoteippaus MINI        349,00

Esimerkiksi henkilöautoon: yhteystiedot ja nimi oviin (x2)

Autoteippaus MINI 2        409,00

Esimerkiksi henkilöautoon logo (x2), yhteystiedot ja nimi oviin (x2)

Autoteippaus MIDI        539,00

Esimerkiksi henkilöautoon logo (x3),
eteen ja sivuille
yhteystiedot ja nimi oviin (x2)

Autoteippaus MIDI 2        639,00

Esimerkiksi pakettiautoon logo (x3),
eteen ja sivuille
yhteystiedot ja nimi oviin (x2)

Autoteippaus MIDI 3        739,00

Esimerkiksi pakettiautoon iso logo (x4),
eteen, taakse ja sivuille
yhteystiedot ja nimi oviin (x2)

Autoteippaus MAXI        949,00

Esimerkiksi pakettiautoon iso logo (x4),
eteen, taakse ja sivuille
yhteystiedot ja nimi oviin (x2) + alueprintit


Teippauksen jälkeen on suotavaa, että auto ei olisi liikenteessä seuraavan vuorokauden aikana.

Tarjouspyyntöjen perusteella myös
REKAT, VENEET, BUSSIT, TYÖKONEET, KROMITEIPIT….


Autoteippaus on prosessi, jossa autoon kiinnitetään erikoisvalmistettuja, itsekiinnittyviä vinyylikalvoja. Näitä kalvoja voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, kuten mainostamiseen, auton ulkonäön päivittämiseen tai jopa auton maalipinnan suojaamiseen. Autoteippaus on yhä suositumpi vaihtoehto perinteiselle maalaamiselle, sillä se on yleensä edullisempaa ja vähemmän aikaa vievää.

Voit teettää autoteippauksen ammattilaisella tai jopa kokeilla tehdä sen itse, jos sinulla on tarvittavat taidot ja työvälineet. Ammattilaiset käyttävät yleensä erityisiä työkaluja ja tekniikoita, joiden avulla teippaus saadaan näyttämään mahdollisimman hyvältä ja kestämään pitkään.

Eri tyyppiset autoteippaukset

Autoteippauksia on monenlaisia, ja ne voidaan karkeasti jakaa kolmeen pääkategoriaan: mainosteippaukset, yksilölliset teippaukset ja suojateippaukset. Mainosteippaukset ovat erityisen suosittuja yritysautoissa, ja ne toimivat liikkuvina mainoksina. Yksilölliset teippaukset ovat puolestaan suunniteltu korostamaan auton ulkonäköä ja tuomaan siihen henkilökohtaista ilmettä.

Suojateippaukset ovat käytännöllisiä ja ne voivat suojata auton maalipintaa naarmuilta, lialta ja UV-säteiltä. Ne eivät yleensä ole yhtä näyttäviä kuin muut teippaukset, mutta ne voivat pidentää auton maalipinnan käyttöikää ja näin ollen säilyttää auton jälleenmyyntiarvoa.

Materiaalit ja työvälineet

Useimmiten autoteippauksissa käytetään korkealaatuista vinyylikalvoa, joka on suunniteltu kestämään ulkoilmaolosuhteita. Kalvot voivat olla yksivärisiä, kuviollisia tai jopa tulostettuja omilla grafiikoilla. On tärkeää valita oikean tyyppinen materiaali teippaukseen, jotta lopputulos olisi kestävä ja näyttävä.

Lisäksi tarvitaan erilaisia työvälineitä, kuten teräviä veitsiä, suorakulmia ja lämpöpuhaltimia, jotta kalvo saadaan asennettua siististi ja ilmakuplattomasti. Ammattilaiset käyttävät usein myös erityisiä asennusnesteitä ja liukasteita, jotta asennus sujuu mahdollisimman sujuvasti.

Suunnittelu ja valmistelu

Ennen teippauksen aloittamista on tärkeää suunnitella, miltä lopputuloksen tulisi näyttää. Tämä voi sisältää kaiken värien ja kuvioiden valinnasta tekstiin ja logojen sijoitteluun. Monet yritykset tarjoavat suunnittelupalveluita, ja joissakin tapauksissa voit myös itse luoda oman designisi tietokoneohjelmien avulla.

Valmisteluvaiheessa auton pinta puhdistetaan huolellisesti, jotta teippaus tarttuu kunnolla. Tämä voi sisältää pesun, vahauksen poiston ja mahdollisten naarmujen tai kolhujen korjaamisen. Hyvin valmisteltu pinta takaa paremman ja kestävämmän lopputuloksen.

Asennusprosessi

Asennus alkaa yleensä niin, että auto peitetään suojamateriaalilla, jotta sen muita osia ei vahingoiteta. Sen jälkeen vinyylikalvo asetetaan paikoilleen ja kiinnitetään erityisillä työvälineillä. Tässä vaiheessa on erittäin tärkeää, että asennus tehdään huolellisesti, jotta lopputulos on siisti ja ilman ilmakuplia.

Asennuksen jälkeen kalvoa kuumentaa yleensä lämpöpuhaltimella, jotta se tarttuu tiiviimmin auton pintaan ja mahdolliset ilmakuplat saadaan poistettua. Lopuksi teippaus viimeistellään ja tarkistetaan, että se on asennettu oikein ja siististi.

Huolto ja ylläpito

Autoteippauksen huolto on yleensä melko yksinkertaista. Teippauksen voi yleensä pestä samalla tavalla kuin auton maalipinnan, mutta on hyvä välttää hankaavia pesuaineita ja harjoja, jotka voivat vahingoittaa teippausta. Jos teippaus alkaa irrota tai kuplia, se on yleensä merkki siitä, että se kaipaa korjausta tai uusimista.

Jotkut teippaukset, kuten suojakalvot, saattavat vaatia säännöllistä huoltoa ja pinnoitusta, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa. Yleisesti ottaen kuitenkin laadukas teippaus kestää useita vuosia, jos sitä huoltaa oikein.

Plussat ja miinukset

Plussat:

  • Edullisempi kuin uudelleenmaalaus
  • Nopea ja joustava asennus
  • Mahdollisuus yksilölliseen ulkonäköön

Miinukset:

  • Ei kestä yhtä kauan kuin maalipinta
  • Mahdollisuus ilmakupliin ja repeämisiin
  • Ei sovellu kaikille pinnoille tai auton osille