Ikkunateippaukset

Ikkunateippaus on ns.kivijalkayrityksen yksittäisistä asioista eniten ulosnäkyvä. Tottakai ikkuna voi toimia myös näyteikkunana, mutta OmaLogo toimittaa ikkunateippaukset pieniin (aukioloajat) ja suurempiin teippauksiin (koko liiketila).

Ikkunateippi on monikäyttöinen ja kustannustehokas ratkaisu, joka tarjoaa sekä yksityisyyttä että suojaa auringon haitallisilta säteiltä. Sen käyttökohteet vaihtelevat kodeista toimistoihin, ja se on helppo tapa päivittää tilojen ilmettä sekä parantaa asumismukavuutta.

Teippaukset voidaan toteuttaa laadukkaana suurkuvatulosteena, tarraleikkurilla läpivärjätystä teipistä muotoon leikattuna tai näiden yhdistelminä. Materiaaleina käytämme hyväksi havaittuja ja tunnettuja merkkejä. Annamme aina tekemillemme materiaaleille ja asennukselle takuun. Materiaalista riippuen teipin käyttöikä on 3-9 vuotta.

Ikkunateippauksissa edellytämme ulkoilman lämpötilan olevan vähintään +5°C

Ikkunateippauksiin on myös tarjolla erilaisia valoa läpäiseviä materiaaleja mm. maitolasi-, hiekkapuhallus- sekä värillisiä transparent teippejä.

etchedsectionbanner

Teemme myös ikkunoiden kalvotuksia niin liikkeisiin kuin koteihin.

Näillä erikoisvalmisteisilla kalvoilla saadaan sisälle pääsevä haitallinen UV -säteily minimoitua ja lämpötilaa laskettua. Kalvoista löytyy useita sävyjä mm. peilikalvoja ja eriasteisia tummennuskalvoja.

sf27menu
sf41menu
sf55menu
sf65menu

Aurinkosuojakalvoista on monia etua. Me käytämme MDP:n ja 3M.n aurinkosuojakalvoja.

1 VIILEYTTÄ KESÄLLÄ: Auringonsuojakalvot vähentävät jopa 80 % auringon lämpösäteilystä. Koneellisen ilmastoinnin tarve ja sen myötä energiankulutus vähenee.

2 LÄMPÖÄ TALVELLA: Monet edustamistamme kalvoista toimivat myös lämpöä eristävinä. Lämpöhukka pienenee, vedontunne vähenee ja energiankulutus laskee.

3 POISTAA HEIJASTUKSET: Kalvot poistavat esimerkiksi näyttöpäätteiden heijastuksia tehokkaasti. Tilan valoisuus ei vähene eikä värien toistuminen ikkunan läpi muutu.

4 VÄHENTÄÄ HAALISTUMISTA: Auringon UV-säteily ja lämpö haalistavat ja kellastavat verhot, matot, huonekalut ja ikkunasomisteet. Auringonsuojakalvot poistavat jopa 98 % UV-säteilystä.

5 ANTAA NÄKÖSUOJAA: Auringonsuojakalvoja voidaan käyttää myös näkösuojana. Sisäpuolelta näkee ulos, ulkopuolelta ei näe sisään.

6 PARANTAA HENKILÖTURVALLISUUTTA: Auringonsuojakalvo toimii myös sirpalesuojana. Jos lasi rikkoontuu, kalvo pitää lasipalaset paikoillaan.

Mikä on ikkunateippaus?

Ikkunateippaus on prosessi, jossa erilaisia vinyylikalvoja tai muita materiaaleja kiinnitetään ikkunapintoihin. Tämä voi olla sekä koristeellista että toiminnallista. Esimerkiksi yritykset voivat käyttää ikkunateippauksia mainostamaan tuotteitaan tai palveluitaan. Samalla kotitaloudet saattavat käyttää teippauksia yksityisyyden lisäämiseen tai sisustuselementtinä.

Teippauksessa käytettävät materiaalit vaihtelevat ja voivat olla muun muassa itsekiinnittyviä vinyylikalvoja, hiekkapuhalletun lasin näköisiä folioita tai jopa heijastavia kalvoja, jotka torjuvat auringonvaloa. Valinta riippuu halutusta lopputuloksesta ja tarpeista.

Toiminnalliset teippaukset

Ikkunateippauksilla voi olla myös toiminnallisia etuja. Esimerkiksi aurinkosuojakalvot voivat vähentää auringon aiheuttamaa lämpöä ja UV-säteilyä sisätiloissa. Tämä on erityisen hyödyllistä kesäkuukausina, kun halutaan pitää asuintilat viileämpinä ilman ylimääräistä ilmastoinnin käyttöä.

Toisaalta turvallisuuskalvot voivat suojata ikkunoita rikkoutumiselta tai estää sirpaleiden leviämisen onnettomuuden sattuessa. Nämä ovat erityisen tärkeitä esimerkiksi liiketiloissa, joissa suurten ikkunapintojen rikkoutuminen voisi olla vaarallista.

Esteettiset teippaukset

Yksi suosittu syy ikkunateippausten käyttöön on esteettinen. Voit muuttaa kodin tai toimiston ulkonäköä monin tavoin käyttämällä erilaisia kuvioita, värejä ja tekstejä. Koristeelliset teippaukset voivat toimia taideteoksina tai tehostaa muuta sisustusta.

Värit ja kuviot eivät ole ainoita esteettisiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi peilaavat tai heijastavat teippaukset voivat lisätä modernia tunnelmaa tiloihin ja antaa illuusion suuremmasta tilasta.

Teippauksen vaiheet

Ikkunateippaus koostuu useista eri vaiheista, alkaen suunnittelusta ja päättyen asennukseen. Useimmiten prosessi alkaa tarpeen kartoituksella, jossa määritellään, mitä teippauksella halutaan saavuttaa. Tämän jälkeen seuraa materiaalin valinta, suunnittelu ja lopulta itse asennus.

Asennus on yksi tärkeimmistä vaiheista, ja sen suorittaa yleensä ammattilainen. Huolimattomasti tehdyt asennukset voivat johtaa kuplien muodostumiseen tai materiaalin irtoamiseen, mikä heikentää lopputuloksen laatua.

Kustannukset

Kustannukset ikkunateippaukselle voivat vaihdella huomattavasti materiaalin, kohteen koon ja työn vaativuuden mukaan. On hyvä saada useita tarjouksia ja vertailla niitä ennen päätöksen tekemistä.

Materiaalien valinta

Eri materiaaleilla on omat hyötynsä ja haittansa. Esimerkiksi vinyylikalvot ovat yleensä edullisempia, mutta ne eivät ehkä kestä yhtä pitkään kuin kalliimmat vaihtoehdot. Toisaalta peilaavat kalvot voivat olla kalliimpia, mutta tarjoavat paremman aurinkosuojan.

On hyvä ottaa huomioon materiaalin ominaisuudet ja kuinka ne sopivat omaan tarpeeseen. Yleisesti ottaen, laadukkaammat materiaalit ovat kestävämpiä ja tarjoavat parempia toiminnallisia etuja.

Yhteenveto

Ikkunateippaukset tarjoavat monia mahdollisuuksia, olipa kyse sitten mainonnasta, esteettisistä parannuksista tai toiminnallisista eduista. Valitsemalla oikeanlaiset materiaalit ja huolellisen asennuksen, voit nauttia pitkäaikaisista hyödyistä ja välttää mahdolliset haitat.

Ikkunateippi ja sen edut

Ikkunateippi ja sen suurimpia etuja on sen tarjoama yksityisyys. Se estää tehokkaasti ulkopuolisten näkyvyyden sisätiloihin, mikä lisää asukkaiden ja työntekijöiden yksityisyyden tunnetta. Lisäksi, ikkunateippi suojaa huonekaluja ja sisustusta auringon UV-säteilyn aiheuttamalta haalistumiselta.

Ikkunateipin hyödyt lyhyesti

  • Yksityisyyden parantaminen
  • UV-säteilyn suodattaminen
  • Lämpötilan säätely
  • Monipuoliset design-vaihtoehdot
  • Helppo asentaa ja ylläpitää
  • Ympäristöystävällinen

Ikkunateippi tarjoaa laajan valikoiman eri suunnittelu- ja väri vaihtoehtoja. Olipa kyseessä sitten hillitty mattapinta tai koristeelliset kuviot, ikkunateippi voi olla sekä käytännöllinen että tyylikäs lisä mihin tahansa tilaan.