Remontointi, ammattilaiset ja Taloturva

Meillä suomalaisilla on normaalioloissa pari sellaista isoa ostosta ja hankintaa, jotka nousevat muiden yläpuolelle: toinen on talo ja toinen on auto. Kuinka hyvin pidät huolta esimerkiksi siitä paikasta missä asut, on se sitten vuokra-asunto tai oma kiinteistö?

Esimerkiksi omakotitalossa on paljon sellaisia remonttitarpeita, joita voit tehdä itsekin, mutta onko taitoa, laitteita tai aikaa? Esimerkiksi viemäreihin, käyttöveteen ja lämpöön liittyvät ongelmat saattavat olla mattimeikäläiselle liian hankalia, joten kannattaisiko siinä vaiheessa herkita remonttitarpeen tarkastusta maksutta, vaikka tässä artikkelissa esiteltyltä Taloturva yhtiöltä.

Miksi kuvauttaa viemäri?

Kodin viemäri altistuu monenlaisille syövyttäville aineille päivittäin. Vuosien saatossa viemäriputkisto alkaa materiaalista riippuen rapistua, reikiintyä, halkeilla ja lasittua. Näin vanha viemäriputkisto voi aiheuttaa vakavan vesivahinkoriskin. Tämän lisäksi putkistossa kulkevat kaasut voivat synnyttää reikiä putken yläosaan, jolloin putkesta vuotaa kaasuja hengitysilmaan ja aiheuttaa näin terveysriskin.

Toisin sanoen viemärin kuntoa kannattaa tarkkailla. Me tarjoamme omakotiasujille maksuttomia viemärikuvaksia, joissa edustajamme kuvaa viemärin sisältäpäin viemärikameran avulla. Näin pystytään näkemään viemärin sisäpinta ja arvioimaan putkiston todellinen kunto. Saat tarvittaessa kuvauksen päätteeksi tarjouksen viemäriremontista tai -huollosta.

Miljoona omakotitaloa

Omakotitaloja on Suomessa on sellaiset vajaat miljoonan, ja niissä monessa on aina jotain korjailtavaa siellä sun täällä. Yksi monesti harmaita hiuksia välillä tuottava talon osa on viemäröinti. Silloin kun se toimii, ei sitä edes huomaa, mutta siinä vaiheessa kun keittiö ei vedä, ja vessaa ei voi käyttää, tulee kiire löytää ammattilainen avuksi.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaisesti vuonna 2020 Suomessa oli yhteensä 1,3 miljoonaa asuinrakennusta, ja kesämökkejä olisi ollut 508 000.

Entä mietitkö koskaan omistusasumisen ja vuokra-asumisen eroavaisuuksia, vuokra-asumista lisää: www.boho.fi sivustolla.

Taloturva

Taloturvalta saat huippulaadukkaan viemäriremontin, jonka aikana voit asua kotona. Käytämme remontoinnissa edistyksellistä sukitus-menetelmää. Tarjoamme omakotiasujille myös maksuttomia viemärikuvauksia, joiden avulla selviää remontin tarve. Taloturva on suomen suurin omakotitalojen putkiremonttien tekijä ja luotettava sekä vakavarainen toimija.

Saat ilmaisen viemärikuvauksen meiltä.

Viemäri haisee? Keittiön viemäri haisee? Hajulukko haisee?

Vajaakuntoinen viemäri haisee pahalle ja aiheuttaa sisäilmaongelmia. Viemärin aiheuttamat hajuongelmat ovat yksi yleisimmistä kodin sisäilman laatua heikentävistä tekijöistä. Viemärin haju omakotitalossa tai taloyhtiön asunnossa on epämiellyttävää. Nenään pistävä mätä löyhkä ja paha haju ovat vakavia terveys- ja viihtyvyyshaittoja.

Viemärin haju viestittää usein siitä, että viemäriin on syntynyt tukoksia tai viemäri on kuivunut. Myös viemäriputkien tiivisteiden pettäessä saattaa ilmaan vapautua haisevia kaasuja. Viemärin kuvaus on yksi keino tarkistaa viemäreiden kunto.

Keittiön viemäri tukossa? Lattiakaivo tulvii ja haisee? Viemäri ei vedä?

Tukkeutunut keittiön viemäri voi aiheuttaa vesivahinkoakin kalliimman viemärivahingon. Keittiön viemäri tukkeutuu nopeasti, jos viemäriin laitetaan sinne kuulumatonta tavaraa. Tukossa oleva lavuaari estää keittiön normaalin ja turvallisen käytön. Ruuanlaitto ja tiskaaminen on mahdotonta, koska hanaa ei voi käyttää normaalisti. Ruuantähteet ja muu orgaaninen jäte saa putken kuin putken helposti tukkoon. Viemärin virheellisestä käytöstä johtuviin ongelmiin törmää myös uusissa, jopa alle viiden vuoden ikäisissä taloissa.

Keittiön viemärin ollessa tukossa astianpesukoneen poistovesi tulvii lattialle. Jos viemäri ei vedä, täytyy heti ensimmäisenä sulkea vesi ja sitten avata tukos. Vesivahingon riski kasvaa mitä kauemmin putki on tukossa. Viemärin kuvaus on yksi keino tarkistaa viemäreiden kunto.

Kuvaaminen kertoo putkien kunnon

Viemäri- ja putkiverkostoja huolletaan muun muassa huuhtelemalla niitä säännöllisesti. Huuhtelu ehkäisee tukosten syntymistä ja pidentää putkistojen ikää. Lisäksi verkostojen kuntoa pystytään seuraamaan kuvaamalla niitä.

Edessä taloyhtiön viemäriremontti? Ammattilaisemme ovat palveluksessasi.

Saat Taloturvalta ammattitaidolla tehdyn viemärisaneerauksen. Teemme remontit sujuvalla ja luotettavalla sukitusmenetelmällä – rakenteita rikkomatta.

Elämä on jatkuvaa opiskelua

Oletko miettinyt, mitä lähihistoriassamme oikeastaan on tapahtunut? Esimerkiksi Suomen sotahistoria tuon toisen maailman sodan aikoihin? Historian opiskelu tuo myös ajatuksia esimerkiksi oman talouden hoitoon ja hallintaan, sekä siihen minne ne omat rahat laittaisi, kuten kenties osakkeisiin vai peräti bitcoineihin tai muihin kryptovaluuttoihin. Elämän mittaiseen oppimiseen liittyvät myös riskit ja niiden ottaminen, kenties sinunkin kannattaa jossain vaiheessa tehdä omalle taloudellesi riskitesti, tai ainakin käydä tutussa paikallisessa pankissa tekemässä sellainen, ei siitä haittaakaan olisi.

Oletko miettinyt, että voimme opetella asioita myös suoratoisto kanavien ohjelmien kautta? Sisustaminen, ruoanlaitto, säästäminen ja sijoittaminen ovat heti sellaisia ajatuksia, joita voi opetella tai ainakin saada ideoita suoratoiston kautta.

Tekniikka kehittyy

Millaisella autolla ajat? Onko se aasialainen vai eurooppalainen auto, onko se sähköauto, hybridi vai vielä perinteinen polttomoottori, vai onko sinulla kaasuauto? Tai jos ajatellaan omaa arkea tekniikan kautta, niin tuskin sinäkään kuuntelet enää kotona musiikkia äänilevyiltä, se taitaa olla aika musadiggarin hommia, ja nykyään erilaiset pilvipalvelut ja älypuhelin ovat siinäkin nousseet voittajiksi. Yleisestikin monet nykyajan teknisistä kehitysaskeleista tapahtuu mobiilimaailmassa, jolla ohjataan jo nyt kotiemme lämpöjä ja ovien toimimista. Autoista puheenollen, oletko koskaan miettinyt millä autoilla isot starat ajavat?

Samalla kun tekniikka kehittyy, täytyy meidän myös kiinnittää eri lailla ja uudella tavalla huomiota, miten käytämme sitä tekniikkaa. Oletko esimerkiksi tutustunut VPN-tekniikkaan, ja mistä siinä on kyse?

Tekniikan kehittyminen on muokannut myös tapaamme suhtautua kirjoihin ja lukemiseen, meille on tullut äänikirjat, ja valitettavasti itse lukeminen on entistä vähäisempää, mutta onneksi esimerkiksi kirjahyllyssa.fi sivusto tuo meille uutisina uusia Suomen markkinoilla olevia teoksia.

Pankkiasiat, lukeminen/kuunteleminen ja todella moni muukin arkemme asia hoituu älypuhelimme kautta, mutta kuinka hyvin me ymmärrämme sen uuden puhelimen?