Pukeudu tänä vuonna jouluteemaiseen neuleeseen

Maksettu yhteistyö

Joulun saapuessa meillä ei ole Suomessa ollut tapana pukeutua mitenkään erikoisesti sesongin teeman mukaan. Monille on riittänyt ainoastaan, että vaatteet ovat lämpimiä ja auttavat selviämään talven pakkasista ja lumesta. Enintään puemme yllemme jotain punaista tai vedämme pikkujouluissa päähän tonttulakin. Jokapäiväinen pukeutumisemme ei kuitenkaan muistuta juurikaan meneillään olevasta vuodenajasta.

Useissa muissa maissa on kuitenkin alkanut uudenlainen tapa pukeutua joulun lähestyessä, sekä arkena että lukuisissa joulusesongin juhlissa. Tämä perinne on jo melko vakiintunut monissa englanninkielisissä maissa ja on alkanut saamaan näkyvyyttä myös muualla. Olisiko nyt aika alkaa pukeutumaan joulua varten myös Suomessa?

Mitä ovat jouluneuleet?

Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Britanniassa on jo muodostunut perinteeksi pukeutua paitoihin ja neuleisiin, joita koristavat joulun värit sekä muut vuodenaikaan sopivat hahmot ja kuviot. Tällainen jouluneule eli englanniksi “Christmas Sweater” on ollut osa brittien ja amerikkalaisten joulunviettoa jo ainakin 80-luvulta lähtien. Olet saattanut nähdä tällaisia vaatteita esimerkiksi vanhempien Yhdysvaltalaisten televisiosarjojen hahmoilla tai puheohjelmien juontajilla.

Näissä maissa on lisäksi ollut suosittua pukeutua ns. rumaan joulupaitaan. Joka vuosi joulukuun kolmantena perjantaina vietetään jopa “National Ugly Christmas Sweater Day” -juhlapäivää eli rumien joulupaitojen päivää. Tällöin ihmisillä on tapana pukeutua mahdollisimman “rumaan” ja räikeään neuleeseen, jossa korostuvat erityisesti jouluiset värit sekä muut kuviot.

Rumissa jouluneuleissa voi olla perinteisten värien ja joulun hahmojen lisäksi esimerkiksi vilkkuvia valoja sekä muita erikoisempia yksityiskohtia. Rumien joulupaitojen päivä onkin loistava tilaisuus järjestää työpaikan pikkujoulut tai muut juhlat, joissa kaikki mukana olevat voivat kilpailla keskenään siitä, kuka löytää kaikkein rumimman neuleen.

Pukeudu värikkääseen ja lämpimään jouluneuleeseen

Jos jouluneuleet ja muut jouluteemaiset asusteet eroavat tavallisista vaatteista, niin miltä ne oikein näyttävät? Tässä muutamia jouluneuleiden ominaisuuksista:

  • Joulun värit. Jouluneuleiden värimaailmaa hallitsevat erityisesti joulun perinteiset värit, kuten joulukuusen vihreä, lumikinosten puhdas valkoinen sekä joulun perinteinen pääväri eli punainen. Rumissa jouluneuleissa käytetään puolestaan monipuolisesti erilaisia räikeitä, mutta silti jouluisia värejä.
  • Jouluiset kuviot. Jouluteemaisissa vaatteissa toistuvat monet joulun tutut kuviot, kuten lumiukot, piparit, joulukuuset sekä lumihiutaleet. Tämän lisäksi jouluneuleissa on kuvitettuna esimerkiksi tonttuja, poroja sekä tietenkin joulupukki. Paidoissa voi olla yksi isompi kuvio tai toistuva pienempi kuviointi.
  • Lämmin materiaali. Jouluneuleeseen on tapana pukeutua juuri joulusesongin aikana, joka on myös vuoden kylmintä aikaa. Täten jouluisten neuleiden sekä muiden asusteiden on hyvä olla valmistettu jostain lämpimästä materiaalista. Monet jouluneuleet onkin tehty villasta. Jos et halua lähteä itse neulomaan omaa paitaasi tai sinulla ei ole käsistään taitavaa mummoa tekemässä sitä puolestasi, löydät laadukkaita ja lämpimiä jouluneuleita muun muassa monista verkkokaupoista, jotka myyvät vaatteita myös Suomessa.
  • Muut yksityiskohdat. Erityisesti ns. rumissa jouluneuleissa on usein muunkinlaisia erilaisia ja hieman erikoisempia yksityiskohtia. Voit hankkia jouluneuleen esimerkiksi erivärisillä ja vilkkuvilla valoilla, joiden avulla saat varmasti huomiota 

Halutessasi värikkään ja lämpimän jouluneuleen, voit tutustu johonkin Suomessa toimivista verkkokaupoista, joista voit ostaa niin “rumia” kuin perinteisiä neuleita jouluisilla väreillä ja kuvioilla.