Mainosbanderollit paikallismainonnan välineinä

Mainosteippaamo Omalogo Oy on paikallinen mainostuotteiden tekijä. Me teemme töitä pääosin pienten paikallisten yritysten ja liikkeiden näkyvyyden eteen tuottamalla mm. ikkunateippauksia, autoteippauksia, a-telineitä, julisteita ja kaikkea muuta, kuten vaatteita logoilla. Valikoimaamme kuuluvat myös mainosbanderollit, joiden merkitystä nykyaikana ei kannata väheksyä, sillä vaikka digitaaliset mainosmahdollisuudet avaavat paljon mahdollisuuksia, ne eivät välttämättä ole aina paras keino paikalliseen näkyvyyteen.

Yksinkertainen, helposti ymmärrettävä mainosbanderolli eli mainoslakana saattaa olla juuri se mainosväline, jolla teidän yrityksenne saa sen tarvittavan lisänäkyvyyden tämän vuoden kampajoissa, tai tulevan joulusesongin myynnissä. Jos ette ole mainosbanderollia vielä kokeillut, niin olisiko tänä vuonna sellaisen aika, ainakaan kuluista se ei voi jäädä kiinni. Yksittäinen mainosbanderolli on yleensä edullisempi kuin yksittäinen paikallislehtimainos, mutta siinä missä lehtimainos elää sen päivän, ulkona näkyvä mainosbanderolli on nähtävillä pitkän aikaa, tuottaen sen mitä mainoksen pitää: toistuvan näkyvyyden.

Mainosbanderolli on nykyäänkin täysin toimiva ja validi tapa mainostaa paikallisesti ja tavoittaa potentiaaliset asiakkaat.

Paikallinen näkyvyys vs digitaaliset alustat

Viime vuodet on puhuttu paljon digitaalisen markkinoinnin tuomista mahdollisuuksista vähän kaikille aloille ja tarpeisiin. Tämä onkin täysin totta. Esimerkiksi paikallisesti sekä kotisivut että Facebook ja Instagram ovat oivia lisäkanavia yrityksen näkyvyyden kasvattamiselle ja ylläpitämiselle, mutta digitaalinen markkinoinnin ohessa ei kannata unohtaa myöskään perinteistä markkinointia. Näitä perinteisiä tapoja, jotka yhä toimivat ovat markkinointi tapahtumissa, ulkomainoksilla sekä paikallislehtien sivuilla. Näillä perinteisillä tavoilla saavutetaan hyvä mainospeitto ja yhdistämällä perinteisiä kanavia sopivassa määrin digitaalisiin mahdollisuuksiin saadaan koottua kokonaisuus, jolla saadaan paras potentiaalinen paikallinen tavoitettavuus – mutta se syntyy markkinamixillä, suunnitelmallisuudella ja analysoimalla. Yksikään mainos ei ole koskaan satavarma toimivuutensa suhteen, ennenkuin mainos on paikoillaan ja ihmiset ovat sen nähneet. Joten, hyvin sijoitettu paikallinen mainossbanderolli voi hyvinkin olla se käänteentekevä mainos omassa kampanjassanne.

Mainosbanneria varten luotu sisältö on käytettävissä aivan yhtä lailla myös digitaalisille alustoille. Mainosbannerin mainos on vain yleensä tarkoitettu pidempiaikaista mainostamista ja näkyvyyttä ajatellen, ja usein näissä mainoksissa korostuu yritys, sen sijainti ja päätuotteet – mutta voi mainoksissa tuoda esille myös kampanjatuotteet esimerkiksi vuodenaikojen mukaan – mahdollisuuksia kyllä on paljonkin erilaiseen, mutta toimivaan ulkoiseen markkinointiin mainosbannereiden avulla ja tukemana.

Suunnitelmallisesti – analysoimalla eteenpäin kohti tulevaisuutta

Paikallisesti mainostaminen on aina ollut haasteellista, sillä mainospaikkojen saatavuus saattaa olla hankalaa, tai ei ole lähdetty edes oikeasti miettimään, missä oma mainoslakana voisi olla. Esimerkiksi kiinteistöjen seinät ovat mahdollisia mainospaikkoja, jolloin kyse on enemmänkin luvista ja sopimuksista. Tärkeintä kuitenkin kaikessa mainostamisessa ja mainoskampanjoissa olisi, että ne olisivat edes jollakin tasolla suunniteltuja ja linjassa yrityksen suunnitelmien kanssa. Oma kokemuksemme mainonnan suunnittelusta yritysten hallinnossa on sellainen, että todella harvat yrittäjät ovat käyttäneet tuntiakaan aikaa oman yrityksensä tulevan tai tämän vuoden markkinointisuunnitelmaan. Budjettiin on saatettu varata jokin summa rahaa, mutta se, mitä rahalla on tarkoitus saada ja tehdä, on jätetty tekemättä, koska tärkeämpiäkin asioita on ollut päätettävänä. Markkinointi ja mainonta ovat kuitenkin asioista, joita jokaisen yrityksen pitäisi ajatella, ja suunnitella etukäteen. Tässä Mainosteippaamo Omalogo voi myös auttaa konsulttina, sillä meiltä löytyy yli 30 vuoden kokemus markkinoinnista ja mainonnasta, sen suunnittelusta, analysoimista ja tuottamisesta mitä erilaisemmille yrityksille. Historiaamme mahtuu kampanjoiden tekoa ravintoloille, hotelleille, autoalalle, tekniselle alalle – ja tottakai sitten tuotannossa olemme tuottaneet kaikentyyppistä mainosmateriaalia. Mainosbannereissa voimme tuottaa kanssanne suunnitelman alusta loppuun ja toteuttaa teille kumppaniverkostomme kanssa juuri sellaiset lopputuotteet kun haluatte.