Uusi sivusto urheiluautoista ja autoilusta – videoita ja esittelyjä

Meiltä on aina silloin tällöin kyselty mahdollisuutta päästä esille sivustolle, jonka sisältönä olisi nimenomaan urheiluautot, ja siksi me lähdimme sitten mukaan projektiin, eli sivustolle joka on nimenomaan urheiluautoihin ja autoiluun liittyvä. Sivusto on vielä varsin alkutekijöissään, mutta suunnat alkavat olla valmiina. Sisältöä on siis jo nyt, mutta lisää sisältöä ja ajatusta on tulossa vielä tämän vuoden puolella, mutta tervetuloa jo nyt tutustumaan urheiluautoihin osoitteessa sportauto.fi.

<< tämä artikkeli sisältää parikin eri mainoslinkkiä, jotka tarjoavat omia tarjouksiaan ja alennuksia >>

Autoilu on pitkälti yhdistetty aiemmin markkinoinnissa pitkälti miehiin ja siksi myös sen mainonta on ollut varsin maskuliinista. Tämäkin sportauto.fi sivusto on aika maskuliinissävytteinen alkuvaiheessaan, mutta muutoksia ja lisäyksiä sisältöön on takuuvarmasti tulossa.

Jos sinulla on liike, joka tarjoaa autoilevalle kansalle tuotteita, palveluita, tai vaikkapa niitä autoja, niin tämä uusi sivusto on osa useampaa sivustoa, jotka voisivat tarjota teillekin omaa lisänäkyvyyttä ja palveluita nimenomaan Google näkyvyyden suhteen (SEO ja SEM projektit!) – Sportauto.fi tarjoaa siis mahdollisuuden hakusanamainontaan ja hakusanamarkkinointiin.

Urheiluauto on autotyyppi, joka on perinteisesti yleensä 2-paikkainen, suunniteltu suorituskykyiseksi sekä ajotuntumaltaan hyväksi. Joissain tapauksissa urheiluautoja käytetään autourheiluun. Tämä sportauto.fi sivusto ottaa kyllä mainoksia myös muista autoista ja autoiluun liittyvistä kuin vain urheiluautoista. Niistä on kyllä kiva lukea ja katsella videoita, mutta jokaisella sellaisen hankkiminen ei välttämättä ole mahdollista – eikä kyse tarvi olla rahasta, vaan tilasta ja halusta. Nykyään kuin voit varata itsellesi Suomessa tai monella radalla Euroopassa mahdollisuuden päästä ajamaan ratojen omilla urheiluautoilla.

Instant Comfort Armrest
Vuoden 2021 Sport Auto Saksassa: Alfa Romea Giulia

Urheiluauto eli sportauto – sivusto tulee tarjoamaan linkkejä, videoita, tarjouksia, luettavaa – mutta lopulta autot ja ajaminen on koettava itse. Oletko sinä enemmän cityautoilija, vai halajatko radalle ajamaan yli 300 km/h, kuten F1 kuskit esimerkiksi Monzan suorilla ajavat yli 340 km/h! Tai joku ”puolihullu” saksalainen miljardööri ajoi Saksan Autobahnilla Bugattin Veyron superautolla yli 400 km/h ja vielä kuvasi kaiken.

Wikipedia urheiluautoista:
Moottorin asettelu- ja vetotapa vaikuttavat hyvin paljon ohjaukseen ja hallintaan; siksi tämä on hyvin tärkeää urheiluauton suunnittelussa.

Useimmiten urheiluautoissa käytetään asettelua, jossa moottori on edessä, ja auto on takavetoinen (engl. Front-engine, rear-wheel drive layout, FR).lähde? Esimerkkejä tästä asettelusta ovat Dodge Viper, Mazda MX-5, ja Chevrolet Corvette. Grand Tourer-autoissa käytetään usein takavetoista asettelua, jossa moottori on etuakselin ja kuljettajan välissä (engl. Front mid-engine, rear wheel drive, FMR). Tämä on FR-asettelua parempi painon jakautumisen kannalta.

Asettelua, jossa moottori on matkustajien ja taka-akselin välissä, ja auto on takavetoinen (engl. Mid-engine, rear-wheel drive layout, MR) käyttävät esimerkiksi Ferrari F430, Lotus Evora, Porsche Boxster ja Toyota MR-2. Tällaisia autoja kutsutaan keskimoottorisiksi.

Porsche käyttää yhtenä harvoista automerkeistä takamoottorista, takavetoista asettelua (engl. Rear engine, rear-wheel drive RR). Tämä antaa takarenkaille erinomaisen pidon kiihdytystä varten, mutta heikentää painojakauman takia auton ohjattavuutta joissain tilanteissa. Myös tavallisissa autoissa yleistä etumoottorista, etuvetoista (engl. Front engine, front-wheel drive, FF) on käytetty jonkin verran urheiluautoissa, muun muassa Saab Sonettissa, Fiat Barchettassa ja Berkleyn valmistamissa autoissa.

Nykyisin myös nelivetoa käytetään urheiluautoissa. Nelivedon tuomat mahdollisuudet toi esille Audi Quattron rallimenestys 1980-luvulla. Nelivetoisia urheiluautoja ovat esimerkiksi Audi R8, Porsche 911 Turbo ja Lamborghini Gallardo.

Istuimia urheiluautoissa on perinteisesti ollut kaksi. Jotkin autonvalmistajat ovat valmistaneet myös niinkutsuttuja 2+2 -malleja, joissa on kaksi oikean kokoista istuinta edessä, ja takana kaksi lähinnä lapsille riittävän kokoista istuinta. Nykyisin on kuitenkin myös neliovisiin autoihin perustuvia urheilumalleja. Myös erityislaatuisia istuinjärjestelyjä on ollut markkinoilla, esimerkiksi Mclaren F1:n kolme vierekkäistä istuinta, joista keskimmäinen oli kuljettajan.

Kaksi-tai nelioviset, perheauton koriin ja perusrakenteisiin perustuvat suorituskykyiset autot, kuten BMW M5, Mitsubishi Lancer Evolution tai Opel Calibra eivät ole laskettavissa urheiluautoiksi. Myöskään Yhdysvalloissa 1960-luvun lopulla muotiin tulleita muskeliautoja ei lasketa, niiden ajoittain hyvästä suorituskyvystä huolimatta, urheiluautoiksi.

Superautot, kuten Lamborghini Murciélago, Porsche Carrera GT ja Ferrari Enzo rajataan urheiluautoista suorituskykynsä ja kalleutensa perusteella.selvennä

Urheiluauton määrittelyitä on tehty useita ja ne perustuvat yleensä laatijan henkilökohtaiseen mieltymykseen sekä haluun rajata tietyt autot pois listalta ja lisätä tietyt autot listalle.