Logon suunnittelun aakkoset

Logon ja yrityksen brändin suunnittelu on hauskaa. Vain taivas on rajana. Taidokkaan logon avulla voit visualisoida unelmasi, tavoitteesi ja persoonasi ja kommunikoida yrityksesi ideologian potentiaalisille asiakkaille.

Logon suunnitteleminen alkaa aina asiakaskunnan, yleisön, tavoitteiden ja brändin määrittämisellä. Yrityksen ja logon menestyksen kannalta on tärkeä tietää, millaiseen ja minkätyylisen ihmiseen logon on vedottava. Millaista elämää hän elää? Mitkä ovat hänen tavoitteensa? Mikä on hänen lempivärinsä? Mitä hän tekee työkseen?

Logojen tarina

Jotta graafinen suunnittelija voisi suunnitella logon, joka kuvastaa yritystäsi mahdollisimman hyvin, on hänellä oltava hyvä tietämys siitä, kenelle yrityksesi mainonta on suunnattu, millaisia asiakkaita haluatte ja mitkä ovat tavoitteenne. Hänen olisi myös hyvä tietää potentiaalisista kilpailijoistasi ja mahdollisista haasteistasi.

Älä kuitenkaan yritä kommunikoida liikaa logosi kautta, tai sisällyttää siihen liikaa tietoa. Jos yrität ujuttaa logoosi liikaa tietoa, lopputuloksesta voi tulla sekava ja hämmentävä.

Parhaat logot kertovat tarinan, mutta yksinkertaisesti. Ne myös onnistuvat kertomaan jotain olennaista yrityksestä ja sen aatteista. Niissä on usein myös jotain silmiinpistävää ja mysteeristä. Jotain, joka houkuttelee katsomaan sitä toisenkin kerran.

Logon koko

On tärkeää, että logosi on suunniteltu niin, että se toimii niin pienenä kuin suurenakin. Logon on näytettävä hyvältä niin pakettiauton kyljessä kuin kännykän näytölläkin.

Logon toimivuutta onkin aina hyvä testata. Joskus yksityiskohdat häviävät kun logon suurentaa ja joskus taas teksti ei enää ole luettavissa, jos logon pienentää. Joskus kuvat ja tekstit voivat pikseloitua ja muuttua sumeiksi logon koon muuttuessa. Logon suunnittelu on kallista ja pettymysten ja virheiden välttämiseksi onkin erittäin tärkeää, että testaatte ja suunnittelette logonne tarkoin ennen sen vakinaistamista ja virallistamista.

Myös logon väri on tärkeä. Väri on ensimmäinen asia, jonka logon näkevä asiakas huomaa. Asiakas tiedostaa logon värin joko alitajuisesti tai tietoisesti. Se vaikuttaa hänen tunteisiinsa ja ajatuksiinsa. Värit herättävät mielikuvia ja ajatuksia. Teidän olisi pidettävä mielessä, että logon värit näyttävät erilaisilta tietokoneen ruudulla kuin painettuna, eli myös logon värejä olisi hyvä testata.

Värin lisäksi logon muoto on erityisen tärkeä. Muodon olisi oltava simppeli, mutta nerokas. Simppelit muodot näyttävät hyvältä niin suurina kuin pieninäkin. Jos muoto on liian monimutkainen, tulee logosta vaikeasti ymmärrettävä ja liian kompleksi.

Logon kustannukset

Logon suunnittelu ei suinkaan ole ilmaista – paitsi, jos tiedät kuinka itse suunnitella sen. Logo on kuitenkin olennainen osa yritystäsi ja sen brändäystä ja ensimmäinen asia, jonka asiakkaasi näkevät. Siihen panostaminen on siis kuitenkin kaiken sen vaivan ja rahan arvoista. Kaipaatko lisätienestejä logosi ja yrityksesi ilmeen uudistamista varten? Sijoittaminen verkossa on siinä tapauksessa varsin varteenotettava vaihtoehto. Sijoittamalla kerrytät varallisuuttasi ja säästöjäsi, jotka puolestasi voit sijoittaa yrityksesi hyväksi.