Joitakin tunnetuimpia urheilujoukkueiden logoja

Logo on yksi tärkeimmistä brändäyksen työkaluista ja logon ansiosta monet yritykset ja tuotemerkit tunnistetaan. Esimerkiksi Applen ikoninen omena tai Niken superyksinkertainen logo ovat niin tunnettuja, ettei logoihin tarvitse edes liittää millään tavalla yrityksen nimeä erikseen – logon ansiosta yritys tunnistetaan.

Monet urheilujoukkueetkin ovat hankkineet itselleen logon. Näitä logoja nähdään esimerkiksi t-paidoissa, mukeissa, tarroissa ja muissa promootioon liittyvissä tuotteissa. Nämä logot ovat joitakin kaikista tunnetuimpia maailmalla.

1. New York Knicks

Jos olet joskus seurannut koripalloa, niin tunnet ihan varmasti kuuluisan New York Knicks -joukkueen. Tämä joukkue on koko maailmassa tunnettu ja hyvin pärjännyt koripallojoukkue. Joukkueen logo on tullut tutuksi monille, ja logon oranssi koripallo sinisen kolmion taustalla kertoo ihan kaikille, että kyseessä on Isosta Omenasta kotoisin oleva koripallojoukkue.

Logoja voidaan nähdä esimerkiksi t-paidoissa, mukeissa, lippiksissä ja jopa vedonlyöntisivuilla, joilla on mahdollista panostaa urheiluun, kuten Unibet Vedonlyönti -sivulla.

2. Green Bay Packers

Green bay Packers on amerikkalaisen jalkapallon joukkue, joka on maailmallakin tunnettu. Logossa komeilee G-kirjain vihreällä pohjalla. Tämä yksinkertainen logo oli jopa niin suosittu ja tunnettu, että University of Georgia kysyi lupaa käyttää logoa oman koulunsa logona – värejä vaihtamalla, tietysti.

3. New York Yankees

New York Yankees on baseball -joukkue, jonka puna-sininen logo on kuuluisa maailmalla. Logossa on baseball, jonka sisällä komeilee Uncle Samin hattu ja pesäpallomaila. Taustalla on nähtävissä Manhattanin siluetti sinisenä. Logo löytyy monista vaatteista, lippiksistä, mukeista ja vaikka mistä muusta promootiovaatteista.

4. Dallas Cowboys

Dallas Cowboysin  logo, sininen tähti, on ikoninen logo, joka on yksinkertaisuudessaan niin komea, että se vetää vertoja jopa Niken ja Applen logoille. Tämä sininen tähti tunnetaan Teksasin tähtenä ja ihan jokainen logon nähnyt tietää, että se kuuluu amerikkalaiselle jalkapallojoukkueelle, Dallas Cowboysille.

5. HIFK

Suomalaisille tuttu logo on tietysti HIFK:n sininen vaakuna, jossa komeilevat kirjaimet I.F.K. sekä vuosiluku 1897. Ihan jokainen tähän logoon törmännyt suomalainen tietää, että kyse on kuuluisasta jääkiekkojoukkueesta.

6. Texas Longhorns

Texas Longhorns on jalkapallojoukkue, jolla on myös erittäin yksinkertainen logo. Kuten olet ehkä jo huomannut, monilla jalkapallojoukkueilla on hyvin yksinkertaiset logot, sillä ne painuvat mieleen. Texas Longhorns on valinnut itselleen logon, joka esittää longhorn-lehmän päätä. Tämä siluetti on oranssi, ja yksi tunnetuimmista logoista urheilussa.

Mitä näillä logoilla on yhteistä?

Logon tulee olla sellainen, josta tunnistaa kyseessä olevan tuotemerkin tai yrityksen. Kaikki nämä yllä mainitut logot ovat ehdottomasti tunnistettavissa yksinkertaisuutensa ja selkeytensä takia. Helposti muistettava logo jää ihmisten mieliin.

Logon tulisi olla parhaimmillaan sellainen, jonka ihan kuka tahansa voi piirtää ulkomuistista – näin tiedät, että logo on mieleenpainuva.

Yhteenveto

Tunnetuilta kansainvälisiltä urheilujoukkueilta voi ottaa mallia oman logon suunnittelussa. Jokainen näistä logoista on suunniteltu tarkasti ja huolellisesti. Koska logon tulee olla yksinkertainen, selkeä, ajaton ja mieleenpainuva, tällaisen selkeän logon suunnittelu ei ole kovin helppoa.

Monet amerikkalaiset urheilujoukkueet, kuten New York Knicks, New York Yankees, Dallas Cowboys ynnä muut, ovat suunnitelleet mahtavat logot itselleen, sillä ne tunnetaan ympäri maailmaa. Ihan jokainen amerikkalaisen urheilun fani tunnistaa joukkueen pelkästään sen logosta.

Suomalainen HIFK on myös tehnyt hyvää työtä logon suunnittelussa – varmasti jokainen, joka on joskus katsonut jääkiekkoa tietää, että HIFK:n logo on sininen vaakuna, jossa komeilevat joukkueen kirjaimet sekä vuosiluvun.