Yrityslahjat ovat yhä tärkeä osa yrityksen markkinointia

Mainoslippikset yrityksen logolla

Vaikka monet nykyajan markkinointipanoksista asetetaan digitaalisen maailman mahdollisuuksiin, ovat yrityslahjat säilyttäneet hyvin oman tarkoituksenmukaisuutensa. Yrityslahjat omalla logolla ovat hyvä tapa muistuttaa omaa asiasta oman yrityksen olemassaolosta, ja hyvällä onnella, yrityslahja saattaa jatkaa matkaa jopa sellaisen käsiin, joka ei ole kuulutkaan teistä aiemmin- mutta yrityslahjan saadessaan haluaa tutkia tarkemmin mistä oikein on kyse. Yrityslahjaa ei siis pidä unohtaa tämänkään vuoden markkinointibudjetista.

Yrityslahjat omalla logolla

Miksi sitten yrityslahjoihin painatetaan tai muuten merkitään se antavan yrityksen oma logo, slogan tai jokin muu muistijälkeä parantava asia? Yrityslahja on parhaimmillaan sellainen, joka antaa vastaanottajalle jotain hyötyä. Se hyöty voi tulla käyttöesineestä tai se voi tulla luksusesineestä, ja monella yrityksellä onkin omassa varastossa useampia, erilaisia yrityslahjoja – koska lahjojen saajatkin ovat erilaisia.

Markkinoinnissa tärkeätä on saada oma yritys näkymään mahdollisimman laajalti. Tarkoituksena on luoda mielikuvia, brändi, jonka tuotteet tai palvelut muistetaan jo logo tai nimi näettyämme. Siksi on tärkeätä myös pitää kiinni siitä oman yrityksen logosta – jotta sen ympärille voidaan luoda näitä vuosia kestäviä muistijälkiä.

Mainoslahjana yrityksen antama lippis tai huppari

Muutamia vuosia sitten monet ravintolat jakoivat VIP- eli kanta-asiakkailleen lippiksiä ja huppareita ja niiden tarkoitus oli näyttää ravintolaa katukuvassa. Niihin liittyi myös se kanta-asiakkuus, eli jokainen ei voinut saada tuotteita, jollei oikeasti ollut ravintolan asiakas – ja vastaavasti nämä tuotteet eivät maksaneet asiakkaille mitään. Jossain vaiheessa monet uudemmat ravintolat muokkasivat tätä käytäntöä omaan tyyliinsä sopivaksi, ja laittoivat tuotteet myyntiin baaritiskille. Kumpaa sinä arvostaisit korkeammalle? Saatua yrityslahjaa, vai ostettua tuotetta?

Mitä muuta logollisia mainoslahjoja voisi olla järkevä jakaa asiakkaille, tietenkin yrityksen oma toiminta huomioiden:

  1. Logolla painettu kynä: Kynät ovat käytännöllisiä ja suosittuja mainoslahjoja. Voit valita erilaisia tyylejä ja värejä, ja lisätä niihin yrityksesi logo.
  2. Muki tai termos: Muki tai termos on hyödyllinen ja näkyvä mainoslahja, jota asiakkaat voivat käyttää päivittäin. Logon painaminen mukiin varmistaa brändin näkyvyyden.
  3. T-paita tai lippis: Logolla varustettu vaatekappale, kuten T-paita tai lippis, toimii liikkuvana mainospintana. Laadukkaat ja tyylikkäät vaatteet voivat olla suosittuja ja pidettyjä lahjoja.
  4. Kassit: Kestävästä materiaalista valmistetut kassit, joissa on yrityksen logo, ovat hyödyllisiä ja ympäristöystävällisiä mainoslahjoja. Ne voivat olla käytössä päivittäin ja näkyvät monissa eri tilanteissa.
  5. USB-tikku: USB-tikku on kätevä ja monikäyttöinen mainoslahja, johon voit tallentaa yrityksesi esitteitä, videoita tai muita tietoja. Logon lisääminen tikkuun lisää brändinäkyvyyttä.
  6. Avaimenperä: Avaimenperä, jossa on yrityksen logo, on pieni ja käytännöllinen mainoslahja. Se voi olla jatkuvasti esillä avainten mukana.
  7. Käsidesipullo: Käsidesipullo on hyödyllinen ja ajankohtainen mainoslahja, joka auttaa pitämään kädet puhtaina. Logon lisääminen pulloon auttaa edistämään yrityksen brändiä.
  8. Vihkot tai muistikirjat: Korkealaatuiset vihkot tai muistikirjat, joissa on yrityksen logo, voivat olla suosittuja mainoslahjoja. Ne ovat hyödyllisiä toimistossa, kokouksissa tai opiskelussa.

Muista valita mainoslahja, joka sopii yrityksesi ja kohderyhmäsi tarpeisiin. Hyvälaatuinen ja käytännöllinen lahja, jossa on selkeästi esillä logo, auttaa vahvistamaan brändiäsi ja luomaan positiivista mielikuvaa asiakkaille.

Mainoslahja oikeasti osana yrityksen markkinointia

Joskus yritys voi kehittää oman markkinointikampanjansa, johon liittyy yrityksen antama mainoslahja. Kyseessä voi olla vaikka Instagram kilpailu, missä asiakkaiden tulisi jakaa kuva, missä logollinen mainoslahja on käytössä ja se on yhdistetty #firmanXlogollinenmainoslahja – ja arvonnan kautta kaikille kuvan jakaneille olisi tarjolla kunnon palkintoja? Miksi ei, oletteko itse miettineet tällaista mahdollisuutta, jossa yhdistetään useampi mahdollinen mainoskanava ja näkyvyys/kontaktikanava?