Uusia tuulia makuuhuoneeseen

Erilaiset seksilelut kuuluvat nykyään monenlaisten ihmisten makuuhuoneeseen. Kaukana ollaan siis ajoista, jolloin niistä puhuminenkin oli tabu, ja niiden esiintyminen mediassa rajoittui elokuvien vitseihin pumpattavasta Barbarasta tai lentokentällä matkalaukussa värisevästä vibraattorista. Seksileluissa on valinnanvaraa niin miehille kuin naisillekin, ja markkinoilla on tuotteita runsaasti. Esimerkiksi nykyajan seksinukke on aivan muuta kuin aiemmin mainittu Barbara.

Valikoiman runsaudesta johtuen sopivien lelujen valitseminen niin itselleen kuin kumppanilleenkin voi tuntua työläältä. Onneksi verkosta löytyy sekä käyttöoppaita että arvosteluja, sillä seksileluja käyttävät kaikenlaiset ihmiset, ja he kertovat kokemuksistaan myös avoimesti. Me listasimme alle erityyppisiä, yleisiä seksileluja. Vaikka monia niistä voi käyttää yksin, osa soveltuu myös yhteiseen hauskanpitoon kumppanin kanssa.

Vibraattorit — erityisesti naisille

Vibraattorit ovat äärimmäisen suosittuja seksileluja. Ne ovat väriseviä laitteita, jotka toimivat yleensä paristoilla, mutta ladattaviakin malleja on olemassa. Joissakin on myös mukana kaukosäädin, tai niissä on bluetooth-yhteys, ja laitetta voi ohjata kännykästään. Vibraattoreja on montaa kokoa ja erilaisia malleja, ja ne soveltuvat erityisen hyvin naisille. Niiden avulla stimuloidaan esimerkiksi klitorista tai emätintä, mutta myös peräaukkoa tai nännejä. Joitakin malleja käytetään sisäisesti, ja toisia taas ulkoisesti. Värinäominaisuus saattaa myös kuulua muihin seksileluihin, kuten esimerkiksi penisrenkaisiin ja -pumppuihin, sekä tekopilluihin. Niistä kerromme lisää myöhemmin.

Dildoja joka lähtöön

Dildot ovat seksilelujen kestosuosikki. Nykyään niitä löytyy monissa väreissä ja malleissa. Joidenkin muoto on hyvinkin abstrakti, vaikka luonnollisen peniksen näköisiä dildoja on myös edelleen saatavilla. Jokaiseen makuun löytyy myös varmasti sopiva koko. Dildon voi valita muovisena, kumisena tai silikonista valmistettuna, ja erikoisimpia ovat metallista ja särkymättömästä lasista valmistetut mallit. Jos lempivärisi on fuksia tai neonvihreä, ei hätää: makuusi sopiva dildo löytyy varmasti markkinoilta.

Dildoja käytetään niin emättimessä kuin peräaukossakin. Niihin sisältyy usein myös vibraattori. Peräaukkoon soveltuvissa dildoissa on lisäksi leveä pohja. Näin ei dildo päädy vahingossa kokonaan peräpäähän, jolloin lääkärissä käynti saattaisi olla välttämätöntä. Muita anaalileluja ovat peräaukon helmet, anaalitapit ja eturauhasen stimulointiin tarkoitetut laitteet. Jotta anaalilelujen käyttö olisi mahdollisimman turvallista, on hyvä käyttää liukuvoidetta.

Mielihyvää erityisesti miehille

Alussa mainittu seksinukke on tuttu, miehille suunnattu seksilelu. Ne ovat nykyisin luonnollisen näköisiä ja pehmeistä materiaaleista valmistettuja, eivätkä siis ilmalla täytettyjä muovisia Barbaroita, kuten menneisyydessä. Seksinukke voi tarkoittaa luonnollisen ihmisen kokoista nukkea, tai vai osaa vartalosta. Joihinkin kuuluu vain emätin ja peräaukko, kun taas joissakin malleissa on mukana myös rinnat.

Miesten suosikki on myös masturbaattori, eli tekopillu. Nekin ovat muuttuneet huomattavasti, ja esimerkkejä voit katsoa esimerkiksi täältä. Masturbaattori on yleensä putkimainen, ja sisältä se on pehmeää silikonia. Osassa masturbaattoreista on myös vibraattori, tai jonkinlainen imu. Kumppanin kanssa usein käytettävä seksilelu on penisrengas. Myös niissä saattaa olla vibraattori. Penisrenkaan ideana on, että erektiossa olevasta peniksestä veri virtaa hitaammin pois. Näin erektio saattaa olla kestävämpi, ja penis kovempi. Tämä lisää usein myös peniksen tuntoherkkyyttä.