Miten katselet amerikkalaista Netflixiä Suomessa?

Netflix on suosittu streamaus- eli suoratoistopalvelu, jonka katsojat saavat käyttöönsä kaikki palvelusta löytyvät elokuvat ja tv-sarjat reilun kymmenen euron kuukausihintaan.

Suoratoisto on tätä päivää

Netflix on suosittu streamaus- eli suoratoistopalvelu, jonka katsojat saavat käyttöönsä kaikki palvelusta löytyvät elokuvat ja tv-sarjat reilun kymmenen euron kuukausihintaan. Yhdysvalloista lähtöisin oleva videopalvelu on nopeasti levinnyt ympäri maailman, ja nykyisin Netflix löytyykin yhä useammasta suomalaisestakin kotitaloudesta.

Vaikka kyseessä onkin globaali palvelu, Netflixin palvelusopimukset ovat maakohtaisia ja katseluoikeus on myös maarajoitettu. Tilaamalla Suomeen tarkoitetun Netflixin, saat käyttöoikeuden ainoastaan suomalaisille tarkoitettuun sisältöön ja voit käyttää palvelua ainoastaan Suomesta käsin. Tämä on meidän suomalaisten näkökulmasta harmillista, sillä amerikkalainen Netflix sisältää moninkertaisen määrän katsottavaa ja monien sarjojen uusimmat jaksot tulevat siellä nopeammin tarjolle.

Ongelmaan on kuitenkin tarjolla ratkaisu. VPN-palvelun käyttäminen hämää Netflixiä luulemaan, että käytät heidän sivustoaan Yhdysvalloista käsin. Esimerkiksi Nordvpn sopii erinomaisesti USA Netflixin katsomiseen. Et kuitenkaan voi käyttää Netflixiä vanhoilla tunnuksillasi, sillä ne oikeuttavat katsomaan vain Suomeen suunnattua tarjontaa Suomesta käsin. Onneksi Netflix tarjoaa kuukauden ilmaista kokeilujaksoa myös Yhdysvalloissa, joten pääset tutustumaan ohjelmatarjontaan täysin ilmaiseksi. Seuraavilla ohjeilla pääset tutustumaan satoihin uusiin sarjoihin ja elokuviin muutamassa minuutissa:

  1. Tilaa VPN-yhteys. 
  2. Ota VPN käyttöön palveluntarjoajan ohjeiden mukaan
  3. Mene Netflixin sivuille
  4. Aloita ilmainen kokeilujakso ja katso USA Netflixiä

Mikä on paras VPN amerikkalaisen Netflixin katsomiseen?

Videoiden katselu netissä vie suhteellisen paljon kaistaa. Tätä harvoin tulee ajatelleeksi, sillä Suomessa nettiyhteydet ovat nopeita ja edullisia. Pelkkä nopea nettiyhteys ei kuitenkaan välttämättä riitä sulavaan videoiden toistamiseen, sillä varsinaisen nettiyhteyden lisäksi myös VPN-yhteyden on oltava riittävän nopea.

Netflix ei katso suopeasti videopalvelunsa käyttämistä VPN-yhteyksien avulla. Yritys pyrkiikin mahdollisuuksiensa mukaan estämään sellaiset IP-osoitteet, joiden se tulkitsee tulevan VPN-palveluntarjoajalta. Tavallisesti VPN-palveluiden antamat IP-osoitteet vaihtelevat normaalien IP-osoitteiden tapaan, joten estetyllä yhteydellä saattaa päästä kirjautumaan takaisin yksinkertaisesti vaihtamalla VPN-yhteyden palvelinta. Jotkut VPN-palvelut toimivat toisia paremmin amerikkalaisen Netflixin kanssa, sillä Netflix on onnistunut tunnistamaan tietyt palveluntarjoajat yrityksen IP-osoitteiden antamien vihjeiden pohjalta. Parhaan VPN-palvelun etsiminen Netflixin katselua varten vaatiikin kokeilua eri palveluntarjoajien välillä. Onneksi monilla VPN-palveluilla on tarjolla joko ilmainen kokeilumahdollisuus tai ”rahat takaisin” -takuu. Ei siis kannata lannistua, vaikka ensimmäinen kokeilemasi palvelu ei sattuisikaan toimimaan.