Lainan hakeminen netistä

Monille meistä lainan hakemisen kynnys saattaa tuntua korkealta niissäkin tilanteissa, joissa lainan ottaminen olisi selvästi järkevin ratkaisu. Esimerkiksi mainoskampanjiin voi upota rahaa tilanteessa, jossa suuremmat tulot ovat vasta tulevaisuudessa. Lainan hakemiseen liittyvää prosessia ajatellaan työlääksi ja vaivalloiseksi suorittaa ja siksi asiaa lykätään suotta hamaan tulevaisuuteen. Mielikuvat lainan hakemisesta perustuvat usein menneisyyteen, jolloin ensin täytyi varata aika pankista ja sitten nöyrin mielin mennä keskustelemaan asiasta pankin edustajan kanssa kaikki mahdolliset dokumentit siististi mukaan printattuina. Tämä mielikuva on kuitenkin nykyisin vanhentunut, sillä lainan hakeminen onnistuu huomattavasti yksinkertaisemmin ja nopeammin ja näin ollen yhä suurempi määrä ihmisiä hakeekin tänä päivänä lainaa heti netistä. Tässä artikkelissa kerromme lyhyesti siitä, kuinka asia toimii.

Miten pitää tehdä ensimmäiseksi?

Lainan hakeminen on tosiaan yksinkertaista, mutta koska mahdollisia paikkoja on useita, niin aivan ensimmäiseksi kannattaa vertailla eri lainoja. Manuaalisesti tämän tekemisessä voi kestää, mutta onneksi tarjolla on sivustoja, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan lainojen vertailuun. Sivusto tekee vertailun puolestasi ja sinun tehtäväksesi jää sitten valita, mitä lainan yksityiskohtia arvostat eniten ja sitä kautta mikä laina sinulle sopii parhaiten. Yleisesti ottaen tärkeitä ovat tietenkin mahdollisen lainan koko, siitä seuraavat korot ja kulut, sekä lainan maksuaika. Nämä vaihtelevat eri lainan antajilla jonkun verran. On hyvä muistaa, että lainan hakeminen ei vielä ole päätös lainan nostamisesta. Eli mahdollista on hakea useammalta sivustolta lainatarjous ja sitten päättää tarjousten mukaan itselleen paras ja hylätä muut hakemukset. Lainaa on mahdollista hakea muutamasta kympistä jopa 70 000 euroon saakka, eli lainahaitari on erittäin suuri.

Mitä pitää tehdä, kun on päättänyt haluamansa lainan?

Tekninen osuus on helppo. Klikkaat vain vertailusivustolla haluamasi lainasivuston linkkiä, täytät kyseisen sivuston lomakkeen ja jäät odottelemaan päätöstä. Netistä haettavissa lainoissa käsittelyajat ovat hyvin lyhyitä ja saatat saada päätöksen jo saman päivän aikana. Aivan toista siis kuin pankista haettavissa lainoissa, joissa päätöstä saa odottaa päiviä tai pahimmillaan jopa viikkoja. Päätöksen jälkeen sinulla on tosiaan vielä mahdollisuus hyväksyä tai hylätä lainapäätös, sillä tarjouksen lopulliset yksityiskohdat eivät sinulle vielä hakuvaiheessa ole selvillä. Jos päätät hyväksyä päätöksen, niin saat rahat tilille lähes välittömästi ja laina lähtee käyntiin sovittujen ehtojen mukaisesti. Mikäli päätät hylätä tarjouksen, ei sinulle koidu ylimääräisiä kustannuksia. Joissakin tapauksissa on mahdollista, että lainan antaja pyytää nähtäväkseen dokumentteja esimerkiksi tuloihisi liittyen ennen kuin tekee lainaehdotuksen.

Mitä huonoja puolia lainan ottamisessa on?

Huono puoli on tietenkin sama kuin kaikissa lainoissa, eli kun lainaat rahaa, niin siitä seuraavat myös korot, eli joudut maksamaan takaisin kaiken kaikkiaan suuremman summan, kuin mitä alunperin saat. Tämä on tietenkin ymmärrettävää, koska lainan antajan on hyödyttävä jotain siitä, että lainaa suostuu antamaan. Korkojen määrä vaihtelee hiukan riippuen lainan summasta, lainan antajasta ja lainan maksuajasta. Vertailusivusto ottaa huomioon kokonaiskulut, eikä nykyään ole mahdollista piilottaa ylimääräisiä kuluja vaan lainan antajien täytyy ilmoittaa hakuvaiheessa kyseisen lainan todellinen vuosikorko. Lainaa ottaessa kannattaa tehdä tarkka budjetti siitä, kuinka paljon lainaa tarvitsee, sillä luonnollisesti mitä suuremman lainan ottaa, sitä enemmän joutuu myös absoluuttista korkoa maksamaan. Nettilainat ovat koroiltaan yleisesti ottaen hieman pankkilainaa kalliimpia, mutta tosiaan huomattavasti kätevämpiä hakea sekä niiden käsittelyajat ovat merkittävästi nopeampia. Myös lainan saamiseen liittyvät kriteerit ovat yleensä löyhempiä, kuin pankista haettavassa lainassa.