Kunnollisen pakettiauton varustelun hyötyjä on enemmän kuin luulitkaan

Pakettiauto on tänä päivänä tärkeä työväline monella alalla ja yritystoiminnassa. Tuhannet ihmiset ajavat niillä päivittäin työtehtävissä ja siirtävät niiden kyydissä tarvittavia työvarusteita – ehkä jopa kokonaista työpaikkaa tai toimistoa. Täten oikeanlainen pakettiauton varustelu on tärkeää kaikille osapuolille.

Kunnollisesta varustelusta hyötyvät etenkin nämä toimialat:

  • LVI-ammattilaiset
  • Sähköalan ammattilaiset
  • Pitopalvelut
  • Kaikenlaiset liikkuvat työpaikat, kuten parturit, koiratrimmerit ja -groomerit, kampaajat
  • Rakennusalan ammattilaiset (maalarit, muurarit, sähköasentajat, peltisepät)
  • Kiinteistöhuollon ammattilaiset

Joskus pakettiauton varustelua voidaan pitää hintavana sijoituksena, mutta se maksaa itsensä takaisin pikavauhtia, koska sen hyödyt ovat välittömästi nähtävissä. Ammattilaisten tekemä pakettiauton varustelu merkitsee samalla turvallista työympäristöä, joka on koottu yhteen parhaimmillaan vuosikymmenien kokemuksen perusteella.

Aika on rahaa – tehosta työaikasi

Jokaiselle työtä tekevälle aika on rahaa. Joskus oikeiden työkalujen etsiminen voi kestää kymmeniä minuutteja, samalla kun työaika raksuttaa eteenpäin ja lopputulosta ei ehdi syntymään. Oikeanlaisella pakettiauton sisustuksella, kuten hyllyillä, laatikoilla ja telineillä, varusteet löytyvät juuri omilta paikoiltaan eikä niitä tarvitse etsiä joka kerta. Se taas tekee työnteosta tehokkaampaa.

Tehokkuus ei rajoitu pelkästään säästettyyn aikaan, vaan yhtä lailla työnteon selkiintymiseen ja itse turvallisuuteen. Voit aloittaa työnteon välittömästi ja tuntea olosi luottavaiseksi siitä, että varusteet ovat aina löydettävissä, ne on sijoitettu auton sisään turvallisesti eikä sinun tarvitse käyttää esimerkiksi suunnitteluun tai työn toteutumiseen tarvitsemaasi energiaa miettimään sitä, missäköhän projektissa tarvittavat työkalut ovat.

Pystyt realisoimaan ideasi välittömästi turvallisessa ja suojatussa ympäristössä, joka ei aiheuta vaaratilanteita sinulle tai asiakkaillesi esimerkiksi putoilevien tai lattioilla pyörivien työkalujen takia. Ammattimaiset pakettiauton varusteet pitävät autosi sisustan siistinä ja ammattimaisen näköisenä. Se taasen on tärkeää yrityksen ja työn imagolle.

Käytät enemmän aikaa rakastamasi työn tekemiseen

Joskus voit huomata, että käytät runsaasti aikaa varusteiden etsimiseen ja laittamiseen paikoilleen työn päätteeksi, joka on itsessään poissa työstäsi tai joudut sen takia tekemään ehkä jopa ylityötä. Ammattimaisella varustelulla kyseiset tehtävät hoituvat hetkessä eikä sinun tarvitse enää jäädä ylitöihin sen takia tai käyttää arvokasta työaikaa pakettiautosi järjestelyyn.

Sinulle jää tällä tavoin enemmän aikaa – ja energiaa – juuri rakastamasi työn tekemiseen ja teet sen tehokkaammin. Se taas voi mahdollistaa sen, että pystyt tekemään aikaisempaa enemmän työtehtäviä päivän sisällä ja täten kasvattaa ansioitasi. Voit siis helposti vaihtaa kymmenien minuuttien pakettiauton penkomisen uudeksi asiakkaaksi.

Tiedät aina mitä autossa on mukana

Siisti, hyvin sisustettu ja järjestelty pakettiauto tarkoittaa myös sitä, että tiedät aina sen, mitä varusteita ja tarvikkeita kannat mukanasi. Asian tarkistamiseen ei myöskään mene kuin pari minuuttia, joten pystyt tekemään inventaarion huomattavasti lyhyemmässä ajassa kuin sekavan pakettiauton kanssa. 

Et tule edes välttämättä tarvitsemaan erillistä varastotilaa tarvikkeiden tai osien varastoimiseen, koska oikeanlaiset ratkaisut auttavat varastoimaan optimaalisesti kaiken tarvittavan auton sisälle ja täten koko varastosi kulkee aina mukanasi missä oletkin. Työpaikan omistamat välineet, työn vaatimat työkoneet ja ajoneuvon pakolliset varusteet kulkevat siististi ja turvallisesti ammattimaisten ratkaisujen ansiosta.

Lisäksi oikeanlaisella pakettiauton sisätilojen valaistuksella löydät etsimäsi vaikka keskellä talvea ja pystyt työskentelemään turvallisesti mihin kellonaikaan vain. Voit tällä tavoin ottaa työtehtäviä vastaan vaikka keskellä päivää tai yötä ja siirtyä sinne heti, koska tarvittavat välineet löytyvät jo pakettiautosta eikä sinun tarvitse käydä varastolla etsimässä täydennystä.  

Olet turvattu – myös kolareissa

Työn turvallisuus on erittäin tärkeää. Vaikka työpaikkasi ja kaikki varusteet kulkevat mukanasi pakettiautossa, sen ei tulisi olla riskitekijä onnettomuustilanteissa. Irrallaan olevat välineet ja työkalut ovat itsessään vaaratekijöitä autossa oleville ihan pienissäkin törmäyksissä, mutta kunnollisilla kiinnityksillä, hyllyillä ja laatikoilla voit varmistaa, että välineesi pysyvät juuri siinä, mihin olit ne laittanutkin – myös kolareissa.

Sisustusratkaisut on aina törmäystestattu ennen kuin niitä aletaan asentamaan asiakkaiden pakettiautoihin. Tällä tavoin on voitu varmistaa niiden kestävyys kaikenlaisissa törmäyksissä, jonka lisäksi tuotteita on kehitetty analysoimalla tuotantoautojen erilaisia kolaritilanteita. 

Asentaminen tehdään aina ohjeiden mukaan, joissa liikenneturvallisuus on aina pääosassa. Lisäksi sinun täytyy vain pitää huolta siitä, ettei autossa ole mitään irtonaista eli käyttää tarvittaessa kiinnistynauhoja tai laatikoiden lisäosia välineiden kiinnittämiseen, niiden sinkoilun vähentämiseen ja meluhaittojen pienentämiseen.

Suunnittele omaan työkuvaasi sopiva sisusta

Pakettiauton varustelun hyödyt ovat kiistattomat ja ne hyödyttävät niin työnantajaa, työntekijää kuin loppukädessä asiakastakin. Nykyään valittavana on runsaasti erilaisia ratkaisuja aina hyteistä laatikoihin, hyllyihin ja telineisiin, jotka sopivat jokaisen ammattialan ja itse työntekijän työnkuvaan. 

Ammattimainen kuva ei synny siis pelkästään työauton teippauksilla, vaan sen täytyy näkyä senkin jälkeen, kun pakettiauton ovet avataan. Kunnollinen sisusta tehostaa työtä, tekee siitä turvallisemman ja voit käyttää ylijääneen energian itse työntekoon tai yritystoiminnan kehittämiseen.