Isoisä pelaa nettipelejä

Väliaika luettavaa – ei aina tarvitse lukea pelkästään Omalogon teippaustarjouksia, vaan tarinoita elämästä.

Aika kuluu huomaamattomasti. Vasta pari vuotta sitten huomasin olevani isoisä ja pelaavani lähestulkoon samoja pelejä netissä kuin lapsenlapseni. Poikieni kanssa olen jo vuosia pelannut samoja pelejä netissä. Näin ei ollut oman isäni kanssa, sillä ei siihen aikaan ollut tietokoneita, eikä edes pelejä, joita olisimme halunneet molemmat pelata. Sen sijaan isäni opetti minulle shakin pelaamisen, pajatson pelaamisen ja urheiluvedonlyönnin.

Noista joista asenteet kaikenlaista pelaamista kohtaan ovat muuttuneet radikaalisti. Nykyään pelaava isoisä on ihan normia, kun omassa lapsuudessani se oli melkoisen epätavallista, jollei tosiaan ollut kyse korttipeleistä tai shakista. Kyllähän ne isoistä varsinaisia pokeriässiä olivatkin jo silloin, mitenköhän nykyään?

Kaikki muuttui

Nykyaikainen isoisä tai isä on aivan erilainen pelikaveri kuin 70- ja 80-lukujen isät. Me pelaamme aivan yhtä lailla nettipelejä kuin nuoremmat ja suomalaiset nettikasinot ovat meillekin yhtä tuttuja kuin se lähikioskin vanha peliluukku. Itseasiassa en koskaan pitänyt siitä, että voitin rahaa kassojen jälkeen olevista automaattipeleistä tai en edes halunnut oikeasti pelata niitä, koska ei niistä voinut edes voittaa kunnon potteja. Joten kun ensi kerran kävin netissä pelaamassa, olivat mahdollisuudet huomattavasti suuremmat. Mutta samalla palautin muistiini vanhan totuuden, pelaa vain se mihin sinulla oikeasti varaa. Moniin Euroopan maihin ollaan nykyään kaavailemassa rahapelaamiseen henkilökohtaisia rajoituksia. Ja halutessaan pelata enemmän, tulee pelaajan todistaa, että hänellä on oikeasti varaa pelata enemmän, eikä pelaamien johda taloudellisiin ongelmiin. Ehkä tällainen lähestymistapa olisi Suomessakin asiaa, ja sillä voitaisiin vähentää peliongelmaisten määrää.

Itsekin pelasin parikymmentä vuotta sitten liikaa, mutta ymmärsin sen ja rauhoitin pelaamista. Huomasin, että kaikki lähtee siitä, että on itselle rehellinen, ja vain siten voi olla rehellinen myös muille omasta pelaamista. Itse pelaamisessa ei ole mitään huonoa, kunhan teet sen rajoitettuna ja omien resurssien mukaisesti. Ei se HJK:aan pelaajilleen maksa kuten Barcelona.

Samalla tavalla kuin mainoshommissa, osa pelaamisestakin muuttuu. Itse ottelut ja pelit voivat säilyä perustaltaan samoina, mutta se miten ja missä pelataan muuttuu. Nykyään pelataan mobiilisti, ja nykyään suurin osa mainosteippaamon työajasta menee tietokoneella tulostimia ja leikkureita ohjaten.

Mitä sinä pelaat netissä?

Tulevaisuudessa vanhuksien pelaaminen vain lisääntyy ja olisi hyvä, että pelaamisesta voisi puhua julkisesti, myös positiivisesti eikä aina vain uhkakuvia piirrellen. Pelaaminen on kuitenkin tapa saada lisäjännitystä ja jopa laajentaa omaa sosiaalista verkkoaan. Puhumattakaan miten tulevaisuudessa meillä on myös senioriliigat e-urheilussa ja ikäihmisilläkin on mahdollista ansaita hieman extraa pelaamalla näitä tietokonepelejä, jotka siis eivät ole rahapelejä, vaan esimerkiksi NHL- tai F1-pelejä tai terroristit vs poliisi pelejä kuten CS:GO, josta on saanut nähdä väläyksiä ihan primetime televisio ohjelmissa.

Miten sinä suhtaudut erityyppisiin nettipeleihin? Ovatko ne sinusta ok?

Omalogo ja pelaaminen

OmaLogo Oy liittyy siinä mielessä pelaamiseen, että me tuotamme paitoja salibändyjoukkueilla firmaliigoihin ja vastaaviin pikku turnauksiin. Teemme myös painatuksia jalkapallojoukkueiden pelipaitoihin ja pelihousuihin, esimerkiksi sponsorilogot.

Pelaamiseen liitymme myös siten, että olemme tehneet paidat EEPELIT.fi sivustolle, joka on e-urheiluun erikoistunut suomenkielinen sivusto. Jatkossakin Omalogo tulee toimittamaan eri urheiluseuroille ja tapahtumiin paitoja, huppareita ja vastaavia. Olemme toimittaneet myös laukkuja, turvaliivejä, pipoja ja lippiksiä, valinnanvaraa kyllä löytyy.

Ja onhan tämä yrittäminenkin aikamoista pelaamista 🙂

PS. Tulevaisuutta ajatellen, jos Suomessa joskus on mahdollista avata oma pelihalli/huone rahapeleille, meille saat sellaiseen hienot tarroitukset seinille, lattiaan ja pöydille.