Ajatuksella ja toiminnalla: eroon tupakasta

Omalogo Oy haluaa olla omalla tavallaan mukana ihmisten hyvinvoinnissa. Me kaikki tiedostamme, että tupakointi ei ole hyväksi, vaikka Suomessakin on ollut tupakkateollisuutt jo noin 300 vuotta eli aina sieltä 1700-luvusta lähtien. Ja vielä 50-luvulla mainostettiin, että tupakka on terveellistä, vaikka kaikki mainostajatkin tiesivät, ettei asia ollut suinkaan niin.

Haluatko sinä päästä eroon tupakasta? Oletko kokeillut, mutta et ensimmäisellä kerralla onnistunut? Tiedämme tunteen, sillä mekin olemme sekä kokeilleet että lopulta onnistuneet pääsemään eroon tupakasta. Joillakin apuna voi toimia nikotiinipussit, toisilla lääkkeet, toiset vain päättävät lopettaa.

Me voimme auttaa sinua kertomaan, että olet päässyt eroon tupakasta, tai voit antaa paidan kaverillesi.

Voimme tehdä juuri sellaisen paidan kuin sinä haluat, tai voimme suunnitella nimenomaan paidan sinulle tai koko työporukallenne. Nämä pari kuvaa ovat vain malleina, mitä voimme toimittaa.

Tärkeintä tupakoinnin lopettamisessa on oma päätös. Toiset voivat aina neuvoja ja opastaa ja tukea, mutta päätös on aina henkilökohtainen. Tupakoinnin lopettaminen voi tuntua vaikealta, mutta sinä pystyt siihen, kun vain tosissasi tahdot. Ensimmäisen askeleen ottaminen ja lopettamispäätöksen tekeminen on suuri saavutus.

Tupakasta irti pääseminen ei ole helppoa ja jokainen kokee matkan varrella sekä hyviä että huonoja hetkiä. Tavallisimmat syyt epäonnistumiseen ovat heikko motivaatio, uskon puute omaan onnistumiseen ja tupakanhimolle periksi antaminen – varsinkin stressitilanteissa. Kun valmistaudut näihin tilanteisiin jo etukäteen, sinun on helpompi pysyä lujana.

Oma päätös pohjalla

Jos olet tehnyt päätöksen lopettaa tupakoinnin, on se hyvä tehdä suunnitelmallisesti ja miettiä sopiva päivä lopettamiselle. Toiset lopettavat vähitellen eli vähentävät aluksia tupakointiaan kunnes huomaavat voivansa olla päivänkin polttamatta, toiset lopettavat kerrasta. Mieti itsellesi sopiva tapa ja tee sen pohjalta suunnitelma. Suunnitelmassa pitää myös muistaa heittää kaikki tupakointiin liittyvät asiat pois, niin kotoa kuin omasta autosta.

Tupakan nikotiini ja tupakointi tapana ovat juuri ne kaksi syytä, miksi tupakasta on vaikea päästä eroon. Todellisuudessa kuitenkin tupakkaan liittyvät vieroitusoireet eivät monellakaan ole kovin pahoja, ja tupakan himokin on ohimenevä tunne. Tupakanhimo saattaa vaivata satunnaisesti vielä pitkään lopettamisen jälkeen. Himolle ei kuitenkaan tarvitse antaa periksi. Tavallisesti tupakanhimo kestää vain noin viisi minuuttia. Kun keskität huomiosi johonkin muuhun näiden viiden minuutin ajan, olet jo todennäköisesti päässyt pahimman yli.

Ajattele terveyttäsi

Tupakkatuotteet vahingoittavat koko elimistöä. Vuosittain arviolta lähes 5 000 suomalaista kuolee tupakan aiheuttamiin sairauksiin. Joka kolmas syöpäkuolema on tupakan aiheuttama, ja joka viides sydän- ja verenkiertoelinten sairaus aiheutuu tupakoinnista. Keskimäärin tupakointi lyhentää elämää kahdeksan vuotta. Tupakointi on monien sairauksien riskitekijä ja pahentaa jo todettuja sairauksia. Vuodessa tupakkasairauksien hoitoon käytetään vähintään yhden keskussairaalan työpanos. Lähde: https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01066

Tupakointi vahingoittaa suoraan tupakoitsijan keuhkoja ja sydäntä ja itseasiassa koko kehoa. Lisäksi tupakointi vahingoittaa myös muita tupakansavun kautta, siksi erilaiset lääkevalmisteet ja edellä mainitut nikotiinipussit voivat olla monellekin hyvä tapa lopettaa tupakointti. On tutkittu että päivittäinen altistuminen tupankansavulle eli passiivinen tupakointi kaksinkertaistaa tupakoittamankin henkilön sydäninfarktiriskin.

Oman t-paidan painattaminen

Jos haluat painattaa itsellesi yhden t-paidan, tulee sille aika isot kustannukset, sillä Omalogon minimilaskutus on 50 euroa. Mutta sillä hinnalla saisit jo neljä t-paitaa, joita voisit vaikka antaa ystävillesi? Jos haluat painattaa oman t-paidan, laita meille sähköpostia, ja kerro minkä värisen paidan haluaisit ja minkälaisen tekstin tai kuvan ja me teemme sinulle vedoksen paidastasi ja annamme tarjouksen yhdelle, viidelle tai vaikkapa 50 kappaleelle, sinä kerrot sen meille.