Sisustamisen uusia tuulia

Yhteiskuntamme kehittyessä teollisesta vaiheesta palveluyhteiskuntaan kodeistamme on tullut enemmän meidän näköisiä. Alun perin talot olivat enemmän suojaksi tarkoitettuja rakennelmia, nykyään ne kuvastavat mahdollisuuksien mukaisesti asukastaan niin kokonsa, sijaintinsa, värinsä ja muotonsa mukaan, mutta myös sisustuksellisesti. Aivan kuten vaatetuksemme, myös sisustuksessa on omat trendinsä, joita ihmiset omalla tavallaan seuraavat.

Sisustamisen trendit 2018

Siinä missä punainen väri teki tuloaan sisustukseen jo 2017, on se tulossa tänä vuonna entistä enemmän esille ja sen rinnalla on sitten esimerkiksi ruskean ja beigen tyylisiä maanläheisiä värisävyjä – unohtamatta samaan tyyliin kuuluvia sinapinkeltaista ja okraa.

Aika erikoinen näky monessa kuvastossa tänä vuonna ovat olleet erilaiset tilanjakajat kalusteissa. Tämä liittyy varmasti osaltaan siihen trendiin, missä esimerkiksi omakotitaloista tehdään entistä pienempiä, jopa 80 neliöisiä ja jokainen neliö tulee silloin ottaa hyötykäyttöön.

Materiaaleissa sen sijaan trendinä on tumma puu ja peilipinnat, mutta myös erilaiset sisustusteipit, joilla saadaan edullisesti vanhat pinnat nopeastikin peitettyä vaikka minkälaisella muodolla, kuvalla ja värillä. Yksi sisustuksen ajankohtaisimpana teemana voisi pitää tietynlaista eleganttiutta. Vanhat talot ja huonekalut ovat entistä trendikkäämpiä ja kotia sisustetaan hienostuneempaan tyyliin kuin aiemmin. Tämä näkyy mm. harmonisena värimaailmana, ylellisinä materiaaleina ja laadukkaina huonekaluina – taide-esineet täydentävät kokonaisuuden.

Kylpyhuoneiden uusi aika

Design ja suunnittelu ovat tulleet myös kylpyhuoneisiin, joista tehdään entistä enemmän tiloja, joissa voi myös viihtyä – ei ole mitenkään ennenkuulumatonta, että kodin kylpyhuone on kuin hieno kylpyläosasto. Hyviä esimerkkejä ja ideoita omaan kylpyhuoneeseen voi käydä katsomassa IDO:n kotisivuilta, josta löytyy paljon kuvia innoituksen lähteiksi – ja mikä parasta, kyseessä on suomalainen toimittaja. Tiesitkö missä kohtaa WC:ssä on paras piilopaikka lialle ja bakteereille? Ei muuten ole enää, IDOn Glow Rimfree-wc:ssä ei ole enää huuhtelukaulusta, se tekee EC:stä erittäin hygieenisen ja superhelpon pitää puhtaana.

Sisustaminen jatkuu pihalle saakka

Kotien sisustaminen ei jää vain seinien sisälle vaan ulkotilat pitää myös sisustaa, eikä nyt puhuta vain uuden grillin hankkimisesta. Markkinoille on tullut melkoinen valikoima ulkokalusteita ja niitä on niin eri väreissä kuin kuoseissa ja tyyleissä. Voit kalustaa kotisi itämaiseen tyyliin, mannermaiseen tai vaikkapa moderniin tyyliin – kaikesta löytyy säänkestävät kalusteet jostain verkkokaupasta. Ja jos omat ideat tuntuvat loppuvan kesken, ei tarvitse kuin kirjoittaa Googleen esimerkiksi ”sisusta pihasi” niin johan alkaa ideoita sataa.

Yksi hyväesimerkki on sisustaulkona.fi sivusto, jolla on niin tuotteita, ideoita kuin videoitakin antamaan ajatuksia omaa pihaan kohden. Pihasta puhuttaessa tulee automaattisesti mieleen myös kaikenlaiset terassit ja muut piharakenteet – ja jos haluaa vain katsoa ja kuunnella, tulee eri televisiokanavilta useampikin sarja nimenomaan pihan kunnostamisesta ja kalustamisesta. Vain taivas ja oman lompakon sietokyky taitavat olla rajana.

Sisustus ja sinä

Jokainen kuitenkin sisustaa itselleen ja omalle perheelleen, omaan tarpeeseen. Omat mielihalut ja tarpeet ohjaavat omaa sisustusta toivottavasti enemmän kuin mikään sisustusjulkaisu tai artikkeli. Totta kai ideoita saa ottaa ja muokata, mutta toivottavasti kukaan ei lähde suoraan kopioimaan jotain hyvännäköistä sisustusta vain siitä syystä, että se näytti kuvassssa hyvältä – se ei välttämättä toimi sellaisenaan omassa arkielämässä.