Ikkunoiden aurinkokalvoitus lisää asumismukavuutta

caribe-living_room

Lämmitys, ilmastointi, kaihtimet ja valaistus voivat vaikuttaa huomattavasti rakennuksen kokonaiskäyttökustannuksiin, etenkin kun sähkön ja lämmityksen kustannukset tuntuvat nousevan vuosi vuodelta.
Auringon säteily voi nostaa rakennuksen lämpökuormaa kesäaikaan jopa 60 prosenttia.
Erilaisten auringonsuojakalvojen tehokas käyttö voi vähentää auringon lämpökuormaa jopa 77 prosenttia.
Siten voidaan vähentää huomattavasti riippuvuutta ilmastoinnista, lämmityksestä, kaihtimista ja valaistuksesta, sekä hallita rakennuksen lämpötilaa entistä tehokkaammin.

Entistä parempi
mukavuus

Auringon valo ja lämpö tekevät miellyttävien olosuhteiden saavuttamisesta hankalaa. Auringonsuojakalvot vähentävät auringon lämpösäteilyä ja auttavat luomaan miellyttävät olosuhteet. Ihanteellinen työympäristö ei ole liian kuuma tai liian kylmä, ja tarjolla on luonnonvaloa.
Kun lämpötila ylittää 23 astetta, tuotannon tason on havaittu laskevan jopa 5 prosenttia asteelta!
Auringonsuojakalvojen avulla voit luoda ihanteellisen ja miellyttävän ympäristön.

Haalistumisen
vähentyminen

Ultraviolettivalo on suurelta osin syynä värien haalistumiseen ja monien materiaalien kunnon heikkenemiseen. Vaikka mikään ei pysäytä haalistumista kokonaan,
Auringonsuojakalvot vähentävät vahingoittavia säteitä jopa 99,9 prosenttia, mikä hidastaa prosessia huomattavasti.
Auringonsuojakalvot ovat myös erittäin hyödyllisiä myymälöiden näyteikkunoissa, gallerioissa ja huonekaluliikkeissä, missä ne suojaavat tuotteiden värejä.

Häikäisyn ja
heijastusten esto

Valoisassa tilassa tietokonetyö tai näytön katseleminen voi olla turhauttavaa. Auringonsuojakalvot vähentävät tehokkaasti silmien rasittumista ehkäisemällä häikäisyä.
Useissa kalvoissa vältetään täysin metallien käyttöä, joten kalvo on lähes näkymätön, eikä siinä näy ikäviä sisäisiä tai ulkoisia heijastuksia (jopa 1 % vähemmän heijastusta kuin kalvottomissa ikkunoissa).
Kalvot eivät siis vaikuta rakennuksen ulkonäköön tai näkymiin sisältä käsin.


Ilmassa lentävät lasinsirut

Kun suojaamaton lasi särkyy, lasinsiruja voi lentää ympäriinsä suurella nopeudella, mikä aiheuttaa ihmisille vakavan loukkaantumisriskin tai jopa hengenvaaran.
Lisäksi ne voivat vahingoittaa omaisuutta. 3M-suojakalvo tarjoaa suojaa, mikäli lasiin kohdistuu vahingossa iskuja, törmäyksiä tai kompastumisia etenkin kouluissa tai lastentarhoissa.
Testeissä on havaittu, että 3M-suojakalvo pitää rikkoutuneen lasin koossa, vaikka koko ikkunayksikkö ja karmit lentäisivät irti rakennuksesta. Se vähentää huomattavasti ilmassa lentävien lasinsirujen määrää ja vammautumisriskiä.
– Me käytämme pääosin 3M-aurinkosuojakalvoja asiakaskohteisiin, joita voivat olla niin yksityiskodit kuin myös liiketilat, kertoo Niko Joki OmaLogo Oy:stä.
– Projekti alkaa meidät paikalle kutsumalla. Mittaamme kohteen ja annamme tarjouksen. Tämä ei maksa asiakkaalle vielä mitään. Laskutus syntyy vasta, kun aurinkokalvot ovat toimituksessa.